Debatt Publicerad 10:07, 22 december 2022

• Bengt Palmgren, SD, tycker att S och MP är för klåfingriga

Den 14 december sammanträdde kommunfullmäktige i Värmdö för att ta beslut om blanda annat Värmdös budget. 

En fråga som upptog debatten i bortåt två timmar var mathållningen för de äldre på kommunens äldreboenden. Frågan gällde hur mycket vegetarisk kost som ska serveras istället för traditionell husmanskost med bland annat kött. 

Från MP lades synpunkter på köttproduktionens miljöpåverkan som en väsentlig faktor för att dra ner på köttkonsumtionen. Detta för att minska våra utsläpp av växthusgaser och uppnå miljömålen till 2030. Därför ska kött ersättas av vegetarisk kost. 

Om S och MP:s budgetdirektiv får styra kommer det utan tvivel få stor inverkan på kosthållningen på Värmdös äldreboenden. De äldre kommer att få vänja sig av med traditionell husmanskost och istället hålla till godo med vegetariskt kost.

Att S vill styra vardagslivet för Sveriges medborgare är ingen nyhet, men att S och MP nu ska börja detaljreglera kosten för våra äldre är väl ”magstarkt”. 

En ensidig vegetarisk kost kan dessutom bli förödande för hälsan, men den bärande frågan är om det är rimligt att S+MP-politiken ska detaljstyra kosthållningen för våra äldre under deras sista tid livet. 

Fråga istället de äldre vad de uppskattar.

Med hälsning från en 88-årig politiker som anser att klåfingrigheten hos S och MP har nått vägs ände.

Bengt Palmgren, SD


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x