”NL är ett illrött vänsterparti”

Peter Zethraeus, M. FOTO: MODERATERNA
Debatt Publicerad 14:25, 05 september 2022

• Peter Zethraeus, M, svarar på debattinlägget från Nackalistan

Nackalistan är ett vänsterparti, tro inget annat.

En valteknisk samverkan mellan M och MP gav färre nämndplatser till vänsteroppositionen i senaste valet. Det tycker vi var en bra uppgörelse.

Vi kan förstå att det sticker i ögonen på Nackalistan, trots deras valtekniska samverkan med SD vid tidigare val. Nackalistan är nämligen ett utpräglat vänsterparti, oavsett vad partiledningen försöker påstå.

Vi har gått igenom mandatperiodens alla kommunfullmäktige- och kommunstyrelsesammanträden, alla 1 167 beslut som fattats. En granskning visar att Nackalistan oftast väljer att rösta med Vänsterpartiet när Nackas partier är oeniga. I 7 av 10 fall vid oenighet röstade Nackalistan emot Alliansen, och i 74 procent röstade Nackalistan då med Vänsterpartiet.

Tillsammans med Vänsterpartiet röstade Nackalistan bland annat emot de skattesänkningar om 45 öre som genomförts under mandatperioden, att det nya Näckenbadet ska placeras i Saltsjöbaden och att Älta och Fisksätra centrum ska rustas upp.

Det här visar svart på vitt att Nackalistan är ett illrött vänsterparti – och inte något oberoende lokalt alternativ som de gärna vill ge sken av. De är till och med mer vänster än Socialdemokraterna.

Dessutom har de konsekvent röstat emot tunnelbanan, moderniseringen av Saltsjöbanan och den stora nya bussterminalen vid Nacka Forum där Värmdöleden ska överdäckas. De röstade emot den populära badbryggan i Kyrkviken med dagvattenrening. Och de är emot friskolor och valfrihet till den grad att de refererar till dem som ett ”monster” som släppts fritt.

Lägger du din röst på Nackalistan i höstens val kommer du att få röd vänsterpolitik. Men det talar givetvis Nackalistan tyst om.

Peter Zethraeus, M
Kommunalråd Nacka


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x