”Nackas ledning har slutat lyssna”

Johanna Kvist. FOTO: JENNY FREJING
Debatt Publicerad 10:02, 08 september 2022

• Oppositionsledaren Johanna Kvist om vad Socialdemokraterna vill genomföra

Nacka är en fantastisk kommun. Men efter 50 år med M ser vi resultatet av en kommunledning som slutat lyssna på Nackaborna. Exploatörernas intressen sätts framför Nackabornas behov. Personalen i välfärden har alldeles för dåliga arbets­villkor och polisen har pekat ut en av våra kommundelar som särskilt utsatt.

Men så här behöver det inte vara. Tillsammans kan vi förändra det.

Jag kan bara ­konstatera att i fråga efter fråga så väljer M att hellre prata om vår politik och komma med grundlösa påståenden, än att prata om sin egen.   
S går till val på en tydlig vision om hur vårt Nacka kan bättre. Genom stora satsningar på skolan och våra äldre. På idrotten och kulturen i hela Nacka. Satsningar som skolan skriker efter, som föreningslivet behövt länge och som personalen i välfärden förtjänar.

Vi vill:
• Skapa en trygg skol­miljö utan stök genom mer resurser till skolan. Personalen ska ha förutsättningarna för att alla barn ska lyckas.
• Bekämpa kriminaliteten och bryta segregationen genom en bredd av åtgärder: från socialtjänst, skola och ungdomsverksamhet till föreningslivet och polis.
• Ge våra äldre den bästa omsorgen genom att personalen får de ­bästa villkoren. Avskaffa delade turer och inför trygga heltidsanställningar som norm.
• Leda klimatomställningen och skapa framtidens nya gröna jobb i Nacka.
• Öka tillgången till idrott, kultur och fritids­verksamheter i hela kommunen.
Vi kommer göra det som krävs för att stärka vårt Nacka. För vårt Nacka kan bättre.

Johanna Kvist, S
Kandidat till kommunstyrelsens ordförande i Nacka


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x