Debatt Publicerad 10:42, 10 december 2022

• "Vi formar vår politik på ett sätt som gör att vi kan ta ansvar och står upp för våra värderingar", skriver Miljöpartiet i en replik

Replik på insändaren ”Alliansen och MP, kör inte över invånarna!” i NVP den 6 december.

Det börjar bli lite tröttsamt att läsa om hur vi i Miljöpartiet borde ha möjliggjort för ett maktskifte i Nacka. 
1. ”Oppositionen” som hade kunnat ta makten inkluderar SD, och om det är något vi i MP faktiskt har lovat så är det att inte ge inflytande till ett främlingsfientligt parti lett av klimatförnekare. 
2. ”Hela Nacka” menar att väljarna röstat på MP för våra ställningstaganden i enskilda sakfrågor. Vi delar inte den analysen — inför valet har vi tydligt kommunicerat att vi kommer prioritera klimat och miljö vid alla förhandlingsbord. Just detta har vi också gjort. 

Politik är att vilja och våga, något man kan göra på olika sätt men alltid med sin egen kompass som ledstjärna. Vi i MP formar vår politik på ett sätt som gör att vi kan ta ansvar och står upp för våra värderingar — även när enskilda grupper blir upprörda. Vi företräder våra egna väljare när vi förhandlar, inte någon ”samlad opposition”. Vi respekterar att nätverket ”Hela Nacka” är besvikna över att just deras fokusfrågor inte prioriterats i överenskommelsen, men vi är samtidigt tveksamma till om nätverket faktiskt företräder hela Nacka.

Desha Svenneborg, MP
Oppositionsråd
Lisskulla Zayane, MP
Gruppledare

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x