Debatt Publicerad 13:15, 23 augusti 2021

• I folkomröstningen kan Värmdöborna tydligt säga nej till skolfabriker, skriver Socialdemokraterna i en debattreplik

I ett försök att skifta fokus från sin egen misslyckade skolpolitik angriper Moderaterna oss i debattartikeln ”S försöker föra Värmdöborna bakom ljuset” i förra veckans NVP. Samtidigt fortsätter partiet att omyndigförklara Värmdös föräldrar.

Artikeln visar tyvärr att partiets ledande företrädare trots sin nya retorik om konstruktivitet alltjämt är ovilliga att lyssna på Värmdös barnfamiljer.

Det var i september förra året — mitt under en pandemi — som M valde att chocka Värmdös barnfamiljer genom att via plattformen Schoolsoft meddela att de vill stänga ner flera välfungerande skolor och förskolor. Därefter har de gång på gång röstat för nedläggningarna. Även när flera av deras koalitionspartier tagit intryck av Värmdös barn och deras föräldrar.

Nu är det två gånger på bara sju år som M:s skolnedläggningsiver lett till folkomröstning. Men självinsikten i ledarskapet verkar obefintlig.

Handen på hjärtat, hur många litar på M när det kommer till skolnedläggningar? Vem litar på att det om ett tag inte kommer ett nytt nedläggningsförslag från M? Vem litar på att omfattande förändringar av skolan sker med en tät dialog med Värmdös barnfamiljer? 

Efter allt som har hänt finns helt enkelt inte förtroendet längre.

Folkomröstningen är högst aktuell och är en möjlighet för alla att värna Värmdö som en skärgårdskommun där barnfamiljer kan leva i alla våra kommundelar och tydligt säga nej till M:s centraliseringar och visioner om att bygga stora skolfabriker.

Vi är övertygade om att Värmdöborna istället vill ha mindre klasser och nära till skolor och förskolor. Vi socialdemokrater står konsekvent för en ny och långsiktig skolpolitik, som sätter skolan och Värmdös barnfamiljer först.

Ta chansen att göra din röst hörd om framtidens skolor och förskolor. 

Rösta i folkomröstningen senast den 5 september!

 

Socialdemokraterna i Värmdö

Carl Kangas
Julia Ekedahl
Andrine Winther
Jösta Claeson
Sam Assadi
Linda Nygren
Magnus Danielsson
Jennie Öhman
Henrik Paulsen

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x