”M kan inte fly från sina egna broavgifter”

Nya, och gamla, Skurubron. FOTO: TRAFIKVERKET (ILLUSTRATION)
Debatt Publicerad 05:50, 24 juli 2022

• S-kommunalråd i Nacka och Värmdö i Skurubro-replik till Deshira Flankör, M

Moderaterna fortsätter att fly sitt ansvar för avgifterna på Skurubron. Nu tycker de att staten ska ta allt ansvar för att reda ut den oreda med orättvisa avgifter som de själva har skapat. Men så har det inte alltid låtit.
Vi socialdemokrater har arbetat hårt för att en ny bro ska byggas då broförbindelsen är avgörande för en stor del av den östra regiondelens befolkning. Men vi har aldrig varit för att en ny bro ska finanserias med avgifter.
Att finansieringen av den nya bron skulle bygga på avgifter slogs fast i ett avtal mellan Moderaterna i den dåvarande regeringen Reinfeldt, samt Moderaterna i Nacka för 13 år sedan. I beslutet hänvisades då till att kommunledningen i Värmdö ställt sig bakom avgifterna, men en sådan formell grund saknades.

Vi socialdemokrater i Värmdö och Nacka hade ingen insyn i diskussionerna och protesterade kraftigt när det kom fram.
Sedan 2019 ligger ansvaret för genomförandet av Skurubron i den moderatstyrda regionens händer. Därför har vi socialdemokrater lagt fram förslag i regionfullmäktige som skulle lösa finansieringen av Skurubron. Så nu är det upp Moderaterna i region Stockholm att visa att de faktiskt vill det. Vi föreslår att Flankör börjar samtala med sin egen partivän finansregionråd Irene Svenonius istället för att skylla ifrån sig på regeringen.
Det är dags att skingra de moderata dimridåerna kring avgifterna på Skurubron. Med precision undviker de gång på gång att nämna sitt eget partis ansvar för avgifterna och att det är Moderaterna som ensidigt valt att införa dem.
 
Johanna Kvist, S
Kommunalråd i opposition, Nacka
Carl Kangas, S
Kommunalråd i opposition, Värmdö

 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x