Debatt Publicerad 10:47, 13 september 2021

• Sex kandidater under 30 år ställer upp för Kyrkan i tiden i Gustavsberg-Ingarö församling

Söndag den 19 september är det kyrkoval, men varje dag från den 6 september har det varit möjligt att förtidsrösta. Mer än hälften av oss som bor i Sverige är medlemmar i Svenska kyrkan, och har därmed chans att påverka kyrkan på alla tre nivåer — församlingen, stiftet och kyrkomötet (”kyrkans riksdag”).

Kyrkan behöver vara i takt med tiden! I Gustavsberg-Ingarö församling är vi sex kandidater under 30 år som ställer upp i kyrkovalet, och vi hoppas på ditt stöd! Genom vår nomineringsgrupp Kyrkan i tiden driver vi förslag om att kyrkan ska satsa på ungdomsverksamheten, ge unga en bra förberedelse för vuxenlivet och möjlighet att utvecklas som ledare.

För att stödja och uppmuntra ungdomars engagemang vill vi att församlingen ska bilda ett särskilt ungdomsforum, där unga ska kunna vara med och påverka församlingen. Vi tycker också att det är viktigt att ungdomar ges möjlighet till praktik och sommarjobb i församlingen.

Mycket står på spel i årets kyrkoval. Vi och vår nomineringsgrupp vill värna alla människors lika värde. Vi vill att församlingen i sin omfattande verksamhet ska vara trygg, varm och välkomnande för alla, oavsett bakgrund eller funktionsvariation. Vi vill att kyrkan ska vara en kraft mot rasism, intolerans och alla former av extremism.

I kyrkovalet kan du ”kryssa” upp till tre namn på varje valsedel. Vi hoppas att du vill kryssa några av våra namn, för att -stärka ungdomsrösten i församlingen!

Ida Pettersson, plats 4
Johan Claeson, plats 9
Adam Påhlman Tiwe, plats 13
Tim Blomqvist, plats 15
Olivia Fridell, plats 18

Love Wikman, plats 19


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x