FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Lena, Ellen

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
18 augusti 2019

Debatt

L: "Skolan är valets
viktigaste fråga"

Debatt 10:53 | 04 september 2018

Fredrik Sneibjerg, L, skriver i en debattartikel om hur hans parti vill satsa på Värmdös skolor.

Skolan är viktigast inte bara för Sverige, utan också för Värmdö. I Liberalernas Värmdö vill vi att våra barn och unga ska känna sig trygga i skolan.

Nolltolerans mot mobbning. Flytta mobbaren, inte offret. Våra rektorer måste känna att det är okej att förbjuda störande inslag i skoldagen. För alla våra unga måste det bli lugn och ro i klassrummet.

Vi måste kunna se och upptäcka de unga som behöver extra hjälp i skolan. Oavsett om de behöver större utmaningar eller om de behöver mer stöd.

I min skola kan alla få den hjälp och kunskap de behöver för att få biljetten så de kan göra resan vidare i livet. Skolan är så viktig för alla. Vardagspusslet måste fungera smidigt för Värmdöborna, därför vill vi utöka skolskjutsen så de även gäller till och från fritidshem. Våra skolor har olika inriktningar eller profiler och det är bra, eleven kan välja vad som stimulerar mest.

Jag ser gärna att det finns fler skolor med valmöjligheter och är positiv till att man startar upp en e-sportprofil. E-sport har en stor mängd organiserade utövare som spelar i seriösa ligor i hela världen. Sporten kommer vara med på de asiatiska spelen 2022 och det finns förslag på att det kan bli medaljgren i OS i Paris 2024. En medaljör från Värmdö kanske?

Bottenplattan för en bra skola finns, elever som uppnår meritvärdena ökar och även de som uppnår kunskapskraven. Nu tar vi det vidare.

Fredrik Sneibjerg, L
Kandidat till kommunfullmäktige