"Idrottsanläggningar ska inte försvinna"

Debatt Publicerad 12:11, 04 oktober 2020

• Fritidsnämndens ordförande Gunilla Grudevall-Steen, L, och Mats Gerdau, M, ordförande kommunstyrelsen svarar tolvårige Jonathan Nilsson

Jonathan Nilsson, och alla andra Nackabor — ni kan vara lugna. Vi ska inte lägga ned några idrottsanläggningar i Nacka! 
Alla Nackabor ska ha god tillgång till idrott och fritidssysselsättningar — framför allt barn och unga. När Nacka växer är en del oroliga för att idrotten ska ges mindre plats, men så kommer det inte att bli. Det är olyckligt med ryktesspridning. Idrott ska vara en naturlig del av vardagen och därmed finnas nära, även på centrala Sicklaön. Vi har, och har haft, många samtal med både nackabor och föreningar och nu är det dags för en delavstämning. Vad har egentligen hänt på ett år, sen 2019? 

Här är några exempel som visar på bredden i satsningarna: 
Vi har tecknat avtal om två nya elvaspelarplaner nära Hellasgården, vi har öppnat två nya femspelarplaner på Rusta-huset, Fisksätra och Skuru IP har fått konstgräs och till våren blir det ännu fler konstgräsplaner.  
I Velamsund börjar snart byggandet av två nya ridhus. I Fisksätra har vi en helt ny multiyta för basket, bandy och volleyboll. I Hästhagen har vi gjort en beachvolleyplan. Vi har flera nya vandringsleder, padelbanor och utegym, som väldigt många nackabor efterfrågar och använder. Kommunen bygger nya sporthallar i Älta och vid Boo gårds skola och de nya friskolorna i Sickla och Kvarnholmen får också tillhörande idrottshallar som föreningslivet kan användas när skolorna inte behöver dem. Snart fattar vi beslut om ny multihall i Fisksätra och nya simhallar. Nuvarande anläggningar på Järlahöjden kommer att vara kvar några år till, så det finns gott om tid att komma fram till bra lösningar tillsammans med idrottsföreningarna.  

Jonathan, och alla andra som vill veta mer, är varmt välkomna att kontakta oss för ett samtal — våra dörrar står öppna.  

Gunilla Grudevall-Steen, L 
ordförande fritidsnämnden
Mats Gerdau, M 
ordförande kommunstyrelsen