Debatt Publicerad 13:10, 10 januari 2023

• Skärgårdspartiets Fredrik Zetterberg och Anders Gullander svarar Miranda Ahlers om asylbostäder: ”Brunsmetar meningsmotståndare”

I en debattartikel i NVP ondgör sig Miranda Ahlers, C, över att oppositionspartierna Skärgårdspartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna avstår i en omröstning avseende ett förslag i Sverigedemokraternas budgetmotion. Förslaget gick ut på att ”Att tillhandahålla bostäder som är reserverade för asylmottagning till våra hemlösa på Värmdö”. Miranda påstår sig vara ”förvånad” över att ovanstående partier avstår från att rösta.

Nu hör det ju till praxis att partierna röstar på sina egna förslag och avstår vid omröstningar på andras förslag. Särskilt förvånad tror jag med andra ord inte att Miranda blev, utan snarare försöker hon gripa tillfället att ta några billiga politiska poäng genom ett rätt ogenerat försök att brunsmeta sina meningsmotståndare.

Är det så här vi ska ha det fortsatt på Värmdö? Politiker som, i stället för att komma med konstruktiva förslag, debatterar genom att försöka smutskasta andra?

Vi i Skärgårdspartiet uppmanar Miranda och alla andra folkvalda att höja debattnivån och i stället prata om hur man vill göra Värmdö till en bättre plats att leva och bo i. Oavsett om man har bott här sen födseln, flyttat hit i vuxen ålder eller kommit hit som flykting. En schysstare vardag för ALLA Värmdöbor med andra ord.

Fredrik Zetterberg, ordf och gruppledare, Skärgårdspartiet        

Anders Gullander, pol sekr, Skärgårdspartiet


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x