FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Lena, Ellen

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
18 augusti 2019

Debatt

Deshira Flankör, M:
"Jag har bara börjat!"

Debatt 08:44 | 01 september 2018

"Min resa har gett mig många insikter, ett brett perspektiv men också en inställning om att allt är möjligt med lite hårt arbete." Så skriver kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör, M, i en debattreplik.

Svar på Mikael Lindströms, S, debattartikel ”Därför vill jag leda Värmdö in i framtiden”.

Valet står mycket riktigt mellan två sidor. På ena sidan partier som lovar allt till alla, på andra sidan vårt parti som ser till helheten. Under mina 1,5 år som kommunstyrelsens ordförande har flera lösningar beslutats: Ekedalsskolans ombyggnad, Engelska skolan till Värmdö, ingen förbifart Hemmesta, försäljningen av konstnärshusen, ny prioritering av flera 60/40-områden. Och jag har bara börjat!

Jag heter Deshira Flankör och är 39-årig, gift och småbarnsmamma. Jag kom hit som flykting från Balkan när jag var tio år. Som barn till högutbildade föräldrar har mitt liv mest liknat en bergochdalbana med början på topp för att sedan bo under en tid i en hytt i en färja med mina föräldrar och tre syskon i Malmö, vidare till Karlskronas miljonprogram, uppvuxen i Boden för att så småningom landa här på Värmdö. Min resa har gett mig många insikter, ett brett perspektiv men också en inställning om att allt är möjligt med lite hårt arbete.

Jag är civilekonom och arbetat inom näringslivet, haft ledarpositioner, varit egenföretagare samt handläggare på en myndighet.

Jag engagerade mig i politiken i slutet av alliansens första mandatperiod med syfte att se mer av den nya arbetsmarknadspolitiken. Jag ville även bidra till att den urdåliga integrationspolitiken förbättras. Ett system som i godhetens namn fördröjde utveckling och förstörde många människors självförtroende och entusiasm.

I dag vet vi att inom närmaste åren kommer vi att behöva investera mångmiljardbelopp på skolor, förskolor, äldreboenden, idrottsanläggningar med mera. Jag skulle aldrig acceptera att notan skickas till Värmdöborna. Att låna till allt är att skicka notan till våra barn. Vi behöver väga varje investering och hitta alternativa lösningar. Så gör vi med våra privata hushåll, så varför inte med kommunens ekonomi. Våra barn ska ärva trygghet, inte skulder.

Jag vill att alla elever ska nå kunskapsmålen och behovet av stöd måste identifieras redan i förskolan. Jag tror på förebyggande arbete där rätt stöd vid rätt tid skapar framgång på fler sätt, inte minst för individen. Jag vill bidra till att politiken prioriterar kvalitén och inte utföraren, att offentlig och privat sektor samspelar för mer välfärd.

Jag vill se till att Värmdös näringsliv utvecklas och lockar fler aktörer att etablera sig här. Jag vill sätta press på andra instanser om att ta sitt ansvar, Trafikverket för våra vägar, landstinget för vår helikopter och en bra vård och staten för vår Östliga förbindelse.

Jag vill skapa förutsättningar för att ni ska skapa framgång. Jag ser inte hinder och jag räds inte utmaningarna. Det är du som avgör!

Deshira Flankör, M
Kommunstyrelsens ordförande