FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Fredrik, Fritz

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
18 juli 2019

Debatt

Debattsvar: "M-ledda alliansen gjort just det jobbet"

Debatt 08:06 | 08 september 2018

Richard Wendt, M, fritidsnämndens ordförande i Nacka, svarar på S i Nackas debattinlägg "Rösta för idrotten i Nacka".

Medans S säger sig ha jobbat för att öka tillgången på idrottsutrymmen i Nacka de senaste åren så har den M-ledda alliansen gjort just det jobbet.
Exempelvis har vi det senaste året tillfört drygt 20 000 kvadratmeter konstgräsyta och beslutat om ytterligare 15 000 kvadratmeter. Vi har tagit i drift Myrsjö nya sporthall och beslutat om nytt ridhus i Velamsund.

Idrotten måste få växa i hela Nacka. Vi planerar att bygga 25 anläggningar runt omkring i kommunen de närmsta tio åren.

Exempel på vad som ligger i planering/genomförandefasen de kommande åren: På Myrsjö planerar vi att bygga både en ishall och en simhall. Vid Boovallen byggs nu en ny sporthall. Fisksätra får konstgräs på sin 11-spelarplan och en multihall. Henriksdal planeras få en sporthall och en 7-spelarplan. Järlahöjden får två ishallar, en simhall, tre sporthallar, två 11-spelarplaner samt en 7-spelarplan. Kvarnholmen får en sporthall och 5-spelarplan. Saltsjöbaden får en ny simhall och en 7-spelarplan. Sickla får två sporthallar och en 7-spelarplan. Älta får tre sporthallar. Vid Sågtorp placeras en sporthall och en 7-spelarplan. Dessutom planeras att 7 ytterligare grusplaner runt omkring i kommunen får konstgräs och görs bokningsbara.

För att säkerställa att föreningarnas befintliga verksamheter kan fortsätta så är det beslutat att ingenting rivs förr än ny anläggning är på plats.

Richard Wendt, M
Ordförande fritidsnämnden Nacka