FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Lena, Ellen

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
18 augusti 2019

Debatt

"Därför vill jag leda
Värmdö in i framtiden"

Debatt 16:23 | 27 augusti 2018

"Valet står nu mellan ett starkare Värmdö med en högre skolpeng, tryggare äldreomsorg och hållbar utveckling, eller fortsätta skattesänkningar och en bristande dialog med medborgarna", skriver Mikael Lindström, S, i en debattartikel.

Jag heter Mikael Lindström och den 9 september söker jag ditt förtroende att bli kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

Mitt partipolitiska engagemang började 2012 när min dotters skola skulle läggas ned. Då märkte jag att Värmdö satt fast i politiska prestigelåsningar och en styrning som gav dåliga beslut. Jag såg behovet av förändring och ett nytt samarbetsinriktat ledarskap.

Kampen mot orättvisor och att kunna göra skillnad i de många människornas vardag är mina främsta drivkrafter.

Människor föds med en mängd förmågor, men beroende på var i Värmdö och i vilken familj man föds in i, är förutsättningarna att förädla dem helt olika. Jag vill ge alla människor möjlighet att nå sin fulla potential, det tjänar också de starkaste på. Som musikikonen Bruce Springsteen säger: Ingen vinner om inte alla vinner.

Därför ska vi ha en skola som ger varenda en av Värmdös barn en bra start i livet genom fler lärare och mer studiero. Det vi i dag sår i skolan skördar vi i framtiden.  

Som smålänning och ekonom fostrad inom Ikea, vet jag värdet av att vara försiktig med pengar och att man med klurighet kan komma långt. God ekonomi är grunden för all välfärd.

Efter att ha varit egen företagare förstår jag entreprenörens villkor. Samtidigt värnar jag löntagarnas intressen. För ingen vinner om inte alla vinner.

Jag är också pragmatiker. Min önskan är att samarbeta med andra partier som delar våra idéer och syn på människans inneboende kraft. Det är dags att bryta upp blockpolitiken och sätta Värmdös bästa främst.

För vi står inför stora gemensamma utmaningar, dels på grund av Moderaternas stora skattesänkningar, dels på grund av att fler barn föds och andelen äldre ökar.

Valet står nu mellan ett starkare Värmdö med en högre skolpeng, tryggare äldreomsorg och hållbar utveckling, eller fortsätta skattesänkningar och en bristande dialog med medborgarna.

Jag lovar inte allt. Men jag lovar att dessa värderingar kommer att vägleda mig i besluten om jag får ditt förtroende den 9 september.
För ingen vinner om inte alla vinner. Tillsammans kan vi göra Värmdö bättre.

Mikael Lindström, S
oppositionsråd och kandidat till kommunstyrelsens ordförande