Bosse Ståldal: ”Den visste var den tog”

Kommunfullmäktigesalen i Nacka. FOTO: RYNO QUANTZ/NACKA KOMMUN
Debatt Publicerad 12:04, 25 december 2022

• Sin vana trogen kan Gerdau inte låta bli att demonisera NL, skriver Bosse Ståldal i ett svar till Mats Gerdau

Svar på Mats Gerdaus inlägg ”Ta av er offerkoftan, Nackalistan!”.

Moderaten Mats Gerdau är obetalbar. Han blev uppenbarligen väldigt störd över min insändare om varför inte fördelningen av resurser till de politiska partierna kunde vara mer rättvis och proportionell till utfallet i valet.

Det som tog mest var troligen att jag citerade vad kommunallagen säger: ”Stödet får inte utformas så att det otillbörligt gynnar eller missgynnar ett parti” (14 kap. vallagen (2005:837).

Även om partier är helt beroende av medlemmarnas ideella insatser vet alla att arvoderade tjänster betyder mycket för ett framgångsrikt politiskt arbete. Dessa tjänster övertrumfar med råge mandatstödet. Nackalistan har ökat i varje val sedan start 2006 men allra mest i det senaste, mycket tack vare framgången i valet 2018 då vi äntligen fick ett oppositionsråd på halvtid plus fördubbling av sekreterarstödet vilket bidragit till vår styrka.

Det är naturligt att alla resurser borde fördelas i proportion till väljarstöd vilket Nackalistan motionerade om för sex år sedan. Som det nu är finns det ingen fastslagen regel för hur resurserna ska fördelas utan det är Gerdau som styr utifrån vad som gynnar Moderaterna bäst. S Tydligt är att han räknar in Alliansens stödpartis oppositionsråd hos oppositionens resurser.

Sin vana trogen kan inte Gerdau låta bli att svepande upprepa sin desinformation och demonisering av NL också i andra frågor. NL har vänner i politiken, är inriktade på sakpolitik och är varken höger eller vänster.  Ett parti som försöker vända på alla stenar och inte drar sig för att kritisera. Min insändare visste var den tog.  

Bosse Ståldal, tidigare Nackalistan-politiker


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x