FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Isak

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
19 december 2018

Debatt

Även Alliansen kan styra med värme

Debatt 17:02 | 10 juli 2018

Valrörelsen har flyttat från valstugor till Facebook. I gruppen ”Politik Värmdö” diskuteras det flitigt. I dag höll jag på att sätta i halsen när jag läser ”Det kommer inte bli fler resurser i verksamheterna om Alliansen får fortsätta regera, dessa lite finare lite bättre människor som inte förstår att VI på Värmdö inte kan dra ner mer”.

Lite finare, lite bättre människor, är det så Allianspartierna uppfattas? Att vi går runt och ser ner på annat folk?

Då vill jag meddela att jag är ensamstående, har stram ekonomi, barn med funktionsnedsättning, hyr min bostad och äger en 16 år gammal bil. Jag företräder ett alliansparti med mycket värme och förståelse för människors olikheter, det sistnämnda är vad som bygger hela vår tro och ideologi.

Jag håller dock med om att styret ibland varit för hårt och jag välkomnar mer värme i politiken på Värmdö. Men att det skulle kräva ett vänsterstyre har jag väldigt svårt att se. Det finns mjuka alternativ inom Alliansen om man tror på en borgerlig politik.
Om L får fortsatt förtroende efter valet ligger vårt absolut största fokus på att lindra Värmdös växtvärk. Vi behöver höja kvaliteten i skolorna, trygga omsorgen, förbättra för funktionsnedsatta och se till att vi har välfungerande samhällsplanering och vägnät.

Johanna Tegelstam, L, Kandidat till kommunfullmäktige, Värmdö