FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Gabriel, Rafael

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
24 mars 2019

Kontinentalt på Koloni

Lunchpatrullen 13:41 | 13 maj 2013 ”Harmoni i kropp och själ”. Det vill Koloni i Saltsö-Duvnäs att matgästerna ska känna.
Lunchpatrullen tycker att de lyckas väldigt väl. Den enda punkten på minuskontot blir priserna.
Koloni i korthet
Adress: Strandpromenaden 61 i Saltsjö Duvnäs.
Pris: Från veckans rätt för 125 kronor till à la carte-rätter för upp till 255 kronor. Också smörgåsar och fika.
Service: Omsorgsfull och omhändertagande.
Mat: Ekologiska rätter, smörgåsar och bakverk.
Atmosfär: Miljön får all tänkbar stress att rinna bort.
Miljötänk: Arbetar på att bli Krav-certifierade. Råvaror kan spåras till ursprungsland och kött och fisk är från Norden och är inte antibiotikabehandlade. Mycket närodlat och kravmärkt.
Betyg: 4 av 5
Ekologiskt, gott och rogivande. Så kan en lunch på Koloni sammanfattas. Miljön en solig majdag för tankarna till, södra Frankrike, någonstans, och patrullen har ingen brådska alls att lämna denna oas, där man bland duvblå violer, salvia, rabarber och gräslök känner sig fullständigt avslappnad. Under måltiden, och efter, sprider sig ett behagligt lugn runt bordet. Patrullen känner sig, precis som Koloni vill, lite mer harmonisk.

En riktig smaksensation

Välbehaget beror också på att maten smakar så gott. Förra veckans rätt – dillbakad sejrygg med färskpotatis, grön sparris och skaldjurssås – är för sina 125 kronor fantastiskt vällagad. För sitt pris en given femma i betyg.

Det enda patullen frågar sig är är varför den här rätten bara får hälften så mycket potatis och sparris som à la carterätterna. Man blir mätt, men bara efter ett par skivor bröd. Ett fat med sallad in-går, men man kan inte ta mer.

De övriga rätterna på menyn är dyrare, och då är en femma i betyg inte lika given. Norsk fjordlax med ljummen färskpotatissallad på fänkål, äpple och salladslök, kavringskrutong och senaps- och honungsdressing för 245 kronor är dyrt, men ”stormen i min själ mojnade”, menar patrullens testare.
Det är en fisk som hör till det godaste patrullen ätit.

Också potatissalladens smaker var perfekt avvägda mot varandra.
En entrecôte med rågrillad grön sparris, basilika och pinjenötskryddad färskpotatis samt färskost med parmesan kostar 255 kronor. Den smakade väl, men var lite för välstekt. Färskostkrämen smakade inte så mycket parmesan men däremot desto mer basilika och var mycket god, men att färskpotatisen var pinjenötskryddad undgick patrullen, däremot hade den fått smak av stekt lax, ett minus i kanten. En liten orange tomat var oerhört smakrik, och höjde ribban.

Litet minus i kanten

Kaffe och kaka ingick, trots att det var à la carte. Plus för det.
Miljön och maten var fantastiska, var patrullen ense om. Veckans rätt är väl värd en femma i betyg. Men, övriga rätter dyrare, och trots den genomgående ekologiska tanken kring råvaror och miljö, stannar slutbetyget vid en fyra. Å andra sidan, med tanke på att det kändes mer som att äta lunch i södra Frankrike än i snålblåstens Sverige, är till och med drygt tvåhundra kronor per person ett kap.

/link/06f049417f914be1b105a8b65128a2c9.jpg
Lunchpatrullen Asian Delicious har redan vunnit Forumbesökarnas gunst.
Men Lunchpatrullen är måttligt imponerad av den populära buffén.

 

14:14 | 22 april 2013


Lunchpatrullen Vi hade velat älska Hemma hos Kaj, inte minst för den fantastiskt bohemiska hemmiljön som råder i restaurangen.
Tyvärr når inte maten riktigt över ett okej. 

 

14:22 | 16 april 2013


Lunchpatrullen Det är skillnad på burgare och burgare. Texas Longhorns utbud är flera klasser bättre än de mest trötta stereotyperna. Men du kan få vara beredd att stångas om en sittplats.

 

14:33 | 21 januari 2013


Lunchpatrullen/Återbesöket En fullsatt matsal en bra bit utanför centrala Gustavsberg. Det säger väl en del. Till Bistraud åker man för att få en riktigt bra lunch, utan att det kostar skjortan.

 

14:52 | 22 oktober 2012


Lunchpatrullen Lunchpatrullen besöker Hammarby sjöstads nya restaurang Pong med förväntningar om en klassisk asienbuffé – men överraskas av jazzmusik och hummerknyten.

 

09:31 | 24 september 2012


Lunchpatrullen Förra gången Lunchpatrullen besökte Fazer fick restaurangen en femma. De får behålla den.

 

13:56 | 17 september 2012


Lunchpatrullen Riktigt bra thaimat gömmer sig bakom Andamans anspråkslösa fasad. Lunchpatrullen blir förtjust, men varnar känsliga själar för chilihettan.

 

09:16 | 11 september 2012


Lunchpatrullen Den ena av konsthallen Artipelags matserveringar heter Bådan, med möjlighet att äta under skärgårdstallar. Lunchpatrullen ger den högsta betyg.

 

15:39 | 03 september 2012


Lunchpatrullen Buffé med thai, pizza och sushi. Det kanske inte låter som en hit. Men Lucky Seven i Ektorp gör oss både mätta och belåtna.

 

13:25 | 21 maj 2012


Lunchpatrullen Sugen på rejäl planka med bea i galonprydda lokaler? Då ska du undvika Systrarna Delselius i Grisslinge. Här får du fräsch och enkel cafémat, garnerad med storslagen sjöutsikt.

 

13:45 | 24 april 2012


Lunchpatrullen Bland maskiner och plankor på Fredells byggvaruhus ligger en riktigt bra lunchrestaurang.
Salladsbordet, peston och inredningsdetaljerna skiljer ut La Planche från mängden.

 

13:49 | 26 mars 2012


Lunchpatrullen Trist, smakfattigt och mesigt. Lunchpatrullen har svårt att hitta glädjeämnen på Restaurang Peking.

 

10:50 | 07 mars 2012


Lunchpatrullen Elite hotel Marina Tower i Saltsjöqvarn är inte någon budgetrestaurang. Men när Nacka kommun får kung Carl XVI Gustaf på besök i veckan är det här man äter lunch. NVP har testat om det är värt pengarna.

 

14:24 | 20 februari 2012


Lunchpatrullen Trevligt och mysigt så det förslår, men maten håller inte toppklass. Stavsnäs hembageri är ändå väl värt ett besök, tycker Lunchpatrullen.

 

08:14 | 14 februari 2012


Lunchpatrullen Ombyggnaden av stadshuset har som bekant gått en bra bit över budget. Men skattebetalarna har åtminstone fått en bra lunchrestaurang för pengarna.

 

15:26 | 06 februari 2012


Lunchpatrullen Vällagad mat till sympatiska priser. Sjöpärlan är ett fullgott alternativ att luncha på, men vänta dig inga mirakel. Här blir man varken besviken eller överraskad.

 

14:29 | 23 januari 2012


Lunchpatrullen Trots sega bläckfiskringar och trött potatis hittar Lunchpatrullen ljusglimtar på nyöppnade CMC Food Court. Men rummet är för kalt för att vi ska trivas.

 

09:15 | 19 december 2011


Lunchpatrullen Himmelsk currykryddning och nästan perfekt lax gömmer sig bakom en anonym fasad vid Värmdö marknad. Lunchpatrullen rekommenderar ett besök på Thai thale – men avråder från salladsbordet.

 

11:37 | 21 november 2011


Lunchpatrullen Bra service, god mat, storslagen vy – och en senap så stark att det kittlar i tonsillerna. En belåten lunchpatrull lämnar nyöppnade F/B Sea i Finnboda.

 

14:58 | 07 november 2011


Lunchpatrullen Rödrutiga dukar och basilika på borden är något av det som gör Tutto Italia till en trevlig restaurang. Maten känns vällagad, men lunchpatrullen önskar att man hade vågat krydda lite mer.

 

17:18 | 23 oktober 2011


Lunchpatrullen Har du tid att ta dig ut till Björkvik på Ingarö, som länge saknat en restaurang, kan vi lova att du får valuta för pengarna. För det är sannerligen avstressande att blicka ut över Nämdöfjärden och äta klassisk skärgårdsmat.

 

13:30 | 10 oktober 2011


Lunchpatrullen Första besöket efter Lunchpatrullens sommaruppehåll är en fullträff. Café Grönkullas mat är lika vacker som god, och miljön, liksom utsikten, är strålande.

 

14:32 | 03 oktober 2011


Lunchpatrullen Här samlar vi Lunchpatrullens recensioner från besöken på Nacka och Värmdös lunchställen.

 

14:24 | 10 maj 2011