Kultur & Nöje Publicerad 11:40, 01 augusti 2021

• ”Spännande musikaliska möten” • Grammisvinnare och konsertmästare

Sopransaxofonisten Anders Paulsson bjuder i sommar in till sommarkonserter i sin egen trädgård. I augusti spelar bland annat årets Grammisvinnare Jacob Kellermann.

Under coronapandemin har den hårt pressade musikbranschen haft svårt att få till konserter. Istället har allt fler musiker börjat hålla konserter hemmavid. Nu i sommar har Ingaröbon och saxofonisten Anders Paulsson, arrangerat totalt sju söndagskonserter i sin egen trädgård på Klacknäset på Ingarö i samarbete produktions- och mediaföretaget Performance Solutions. 
– I april 2020 förlorade vi frilansmusiker alla våra uppdrag. Jag förlorade ett helt års inkomst, och började funderade på vad jag kunde göra. En dag la jag upp ett Facebookinlägg om en konsert, redan samma kväll satt det publik i min trädgård. Vi hade sedan flera konserter med fina artister. När folk frågade om vi inte skulle fortsätta i år så gjorde vi det. Vi har fått en enorm respons, senast med 96 förköp. Så konserterna har blivit som en sorts krisstöd, säger Anders Paulsson.

Sedan debuten 1992 i Carnegie Hall har han själv gjort världskarriär med sin sopransaxofon. 

”Musikaliskt brobyggande”
Med trädgårdskonserterna hoppas han nå en ny publik, och kommer även själv att uppträda.
– Jag ser konserterna som ett musikaliskt brobyggande, och ett sätt att förstå dem som är annorlunda, och att lära oss tolerera olikheter. Jag har bjudit in underbara artister, och så bjuder jag in mig själv också. Jag spelar i alla konserter, säger Anders Paulsson.

Söndag den 8 augusti spelar folksångerskan Malin Foxdal en mix av svensk folkmusik med influenser från amerikansk folkmusik och blues. Den 22 augusti är det dags för gitarristen och årets Grammisvinnare i kategorin ”Årets klassiska” Jacob Kellermann. 
Trädgårdskonserterna avslutas den 29 augusti med violinisten och tidigare Operans förste konsertmästare; Semmy Stahlhammer. Han uppträder med sin grupp Stahlhammer Klezmer Classic som spelar klezmer-musik.

Mer information finns på gardenconcerts.se


 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x