FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
22 juli 2018

Youtubestjärnorna Daniel och Emil Norberg kommer till Orminge bibliotek.

Späckat program på
biblioteket i sommar

Kultur & Nöje 09:32 | 02 juli 2018

Under sommaren arrangerar biblioteken i Nacka mängder av aktiviteter för sommarlovslediga. På Orminge bibliotek är programmet särskilt fullspäckat — och i dag kommer bröderna Norberg på besök.

Aktiviteter i urval

Youtubestjärnorna Daniel och Emil Norberg från ”Bröderna Norberg” och Let’s dance. En föreställning om hur man blir en Youtubestjärna. 2 juli kl 13.00. Gratis.

Dance you off. Prova på dans och drama med Jennifer Drotz Ruhn från Nacka dans och teater. 9 juli, 6-9 år klockan 13-14, 10-12 år klockan 14-15.

Robotworkshop. Gör din egen robot. Med teknikpedagog Harriet Aurell. För 6-12 år. 17 juli, kl 13-15. Föranmälan krävs.

Clowneri och trolleri. Trollkarlen Jonas Södergren lyckas och misslyckas att trolla i en komisk föreställning utan röd tråd. 13 juli klockan 14.

Under temat ”Kul på bibliotek” erbjuder Orminge bibliotek en mängd aktiviteter i sommar för barn och ungdomar som spenderar lovet på hemmaplan.

Yoga, skrivarkurs, dans och origami är bara några av punkterna i schemat.
Statsbidrag från Socialstyrelsen har gjort det späckade schemat möjligt. Orminge bibliotek fick pengar för att anordna aktiviteter för barn i åldern 6-12 år under tre veckor i juli.

– Att aktiviteterna anordnas just då är för att det inte brukar finnas så mycket annat att göra under den delen av sommarlovet. Aktiviteterna är främst tänkta för dem som inte reser bort på långa semestrar, säger bibliotekarien Anna Braun.

Biblioteket har själv fått sätta ihop programmet. Den 2 juli besöker bröderna Daniel och Emil Norberg, som tillsammans har Youtubekanalen ”Bröderna Norberg”, biblioteket. Det är en programpunkt som Anna Braun tror kommer locka många. Bröderna kommer att bjuda på sång och dans och berätta om hur det gick till när de blev Youtubestjärnor.

Hur har ni tänkt när ni har planerat aktiviteterna?
– Vi har försökt hitta sådant som kan locka barnen, men vi ville också att det skulle vara flera olika saker. Både kreativa grejer och skojiga grejer. Aktiviteter där man får skapa, och där man bara får komma och lyssna, säger Anna Braun.

Biblioteket arrangerar aktiviteter fram till den 9 augusti. Samtliga är gratis men vissa kräver föranmälan.