Deras musikmeny låter gästen komma nära

Plura, Albin Lee Meldau och Titiyo gästar The Old smokehouse i Lännersta I höst.
FOTO: Pressbilder
Kultur & Nöje Uppdaterad 15:01 26 augusti 2019

• ”Det ska vara folkligt, men inte för folkligt.” • The Old smokehouse presenterar höstens musikakter.

Så kniper du en biljett

Biljetter släpps ungefär två veckor innan respektive spelning. Mer information om biljettköp på The Old smokehouse Facebooksida eller på theoldsmokehouse.se

En återvändande favorit, ett relativt nytt stjärnskott och en sångerska som i år firar 30 år som artist. Det står på höstens program på restaurangen The Old smokehouse.
– Vi vill att konserterna ska bli ett minne, säger Kalle Ljungberg.

Titiyo, Plura och Albin Lee Meldau utgör höstens musikuppställning på Lännerstarestaurangen The Old smokehouse. 
Den sista torsdagen varje månad står konsert med tillhörande middag på restaurangens schema. Först ut, i september, är Titiyo, i oktober gör Plura sin andra spelning på restaurangen och i november gästar Albin Lee Meldau. 
– Albin Lee Meldau har vi velat boka länge, så det känns extra roligt att få hit honom. Jag tror att hans musik, och inte minst hans röst, kommer att passa väldigt bra hos oss — speciellt när det är november och ruggigt utanför. Plura var väldigt uppskattad förra gången, så det är roligt att han återvänder, säger Kalle Ljungberg, som bland annat sköter artistbokningarna på restauragen.

Bluesmusiker först ut
Planen på att göra musik till ett inslag på restaurangen fanns redan vid öppningen våren 2017. I vilken form var inte självklart, och att det skulle bli i den skala det har blivit var inte väntat, menar han.
– Tanken om livemusik i någon form har alltid funnits, men sen har vi provat oss fram längs vägen. Den första akten vi sålde biljetter till var den amerikanske bluesmusikern Eric Bibb. Honom lyckades vi boka via en kontakt här på restaurangen, säger Kalle Ljungberg, och tillägger att det tar tid bygga upp kontakt och förtroende med bokare. 
– Till en början tänkte vi hålla oss till det amerika-inspirerade konceptet vi har, och bara boka till exempel bluesmusiker. Men ganska snabbt bestämde vi att vi inte behövde begränsa oss.

Sedan Eric Bibb har artister som Lousie Hoffsten, Loreen, Pernilla Andersson, Ebbot Lundberg och Moneybrother gästat. Urvalet görs med restaurangens målgrupp i åtanke. 
– De flesta gäster är ungefär 35 år och äldre, så vi försöker boka artister som vi tror att den målgruppen gillar. Det ska vara folkligt, men inte för folkligt, och passa en intim ”setting”.

Ingen ”vanlig krogspelning”
Bara cirka 130 biljetter släpps till varje spelning, vilket gör att publiken kommer väldigt nära musikerna. 
– Vi har jobbat mycket med placering av scen och ljussättning för att det inte ska kännas som en ”vanlig” krogspelning. Vi vill att konserterna ska bli ett minne.

Vissa av vårens spelningar sålde slut på några minuter — vilket är både bra och dåligt, menar Kalle Ljungberg.
– Självklart vill vi att det ska bli slutsålt. Men vi vill också att fler ska hitta hit och få ta del av konsertupplevelsen. Samtidigt vill vi inte utöka programmet för mycket, vi vill att de som får tag på en biljett ska få något exklusivt, säger han.


Kalle Ljungberg sköter artistbokningarna på The Old smokehouse.