FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magnus, Måns

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
19 augusti 2019

Emma Halvarsson, 2018 års vinnare av Värmdös delfinal.

Funkisfestival i Nacka och Värmdö

Kultur & Nöje 10:44 | 17 januari 2019

Melodifestivalen i all ära, men när det kommer till att dra fulla hus i Gustavsbergsteatern och till Dieselverkstadens stora scen är det givetvis Funkisfestivalen som gäller.

I fjol var det Carola- och Linda Bengtzing-fantasten Emma Halvarsson som tog först Gustavsbergsteatern och sedan Cirkus med storm. Vem som i år kommer att representera Nacka och Värmdö i Funkisfestivalens slutspel kommer vi att få reda på under kommande veckor.

Nästa lördag, den 26 januari klockan 14, startar Värmdös deltävling och den 16 februari, kl 14:30, avgörs Nackas deltävling på Stora scenen i Dieselverkstaden. Till deltävlingen i Nacka finns fortfarande möjlighet att anmäla sig, så hugade sångfåglar hör med fördel av sig till kommunens växel.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen har avgjorts sedan 2011 och stadigt växt så pass att den i år avgörs först med två semifinaler, 1 och 2 april, på Nalen i Stockholm. Den stora riksfinalen äger sedan rum på Stockholm Waterfront 26 augusti.