FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
22 juli 2018

Elias Abbas

Festivaler för alla åldrar

Kultur & Nöje 11:20 | 30 maj 2018

Sveriges största fritidsgårdsfestival kommer till Värmdö i helgen, och nästa vecka spelar en rad artister på festivalen ”Vi på Värmdö”.

”Livet är en festival” drog igång 2003 i Västerås och har varje år ägt rum i olika kommuner. Nu är det Värmdös tur och den 1 och 2 juni arrangeras den på Grisslinge havsbad. Festivalen vill bygga en mötesplats där unga kan träffas och ha kul ihop.
– Tidigare hette den ”Livet är en fest”, men vi gjorde om det till ”festival” för att visa ungdomarna att det är så mycket mer än bara en fest. Aktiviteter, tävlingar och workshops finns att delta i och det är mycket fin stämning, säger David Arefjärd på Ung i Värmdö.

Elias Abbas på scen
I år gästas Livet är en festival bland andra av artisterna DJ Goran, Elias Abbas, Sister Justice, Henry Bowers och Frida Öhrn.
– Ungdomarna får själva välja vilka artister de är intresserade av att se på scen. I år ser de verkligen fram emot Elias Abbas. Henry Bowers uppskattas också väldigt mycket. Han håller workshops under dagen i hur man skriver hiphop, spoken word och poetry slam, säger David Arefjärd.

På stranden kan man också spela beachvolleyboll och prova stand up paddle board och i festivalens ”chillhäng” kan man fika, pyssla, och diskutera sex, kärlek, och utanförskap med en samtalsledare.
Det finns också workshops i foto, street art, och man kan prova på att vara dj.

Lokala hjältar
Den som är äldre än 17 år är välkommen till festivalen ”Vi på Värmdö”, som äger rum mellan den 5 och 6 juni i Gustavsbergs hamn.
På kvällen den 5 juni gästas scenen av Gustavsbergsbandet Noice, Urban Tribe och Daniel Lemma featuring Wild Night Orchestra.

På nationaldagen den 6 juni kan man lyssna på vinnaren av Värmdös funkisfestival, Emma Halvarsson, och på Värmdö Local Heroes, där bland annat Mikael Rickfors och Tina Ahlin ingår.