Kultur & Nöje Publicerad 14:17, 09 juni 2022

• Skådespelaren från Boo yngst bland sommarens värdar • ”Som ett brev till mig själv”

Skådespelaren Edvin Ryding från Boo är en av årets 58 sommarvärdar, och med sina 19 år är han sommarens yngsta. Den 1 juli är det hans tur.

Trots sin ringa ålder har redan hunnit medverka i drygt 30 filmer och tv-serier. Han debuterade i tv-serien ”Mannen under trappan” när han var fem år. I våras utsåg Forbes honom till en av nöjesbranschens 30 mest lovande under 30. 
Förra sommaren fick han sitt stora internationella genombrott genom Netflix-serien ”Young Royals” där han spelar en svensk prins som börjar på internatskola.
– Jag ska berätta om en väldigt exakt period i mitt liv, som en tidskapsel att plocka fram om 10, 15, 20 år, sa han under presskonferensen där alla sommarpratare presenterdeas.

Tidsperioden är den som började efter att Netflix bett honom att marknadsföra ”Young Royals” på sociala medier inför världspremiären.
– Jag vaknade tidigt den 1 juli, postade bilderna och somnade om. När jag vaknade igen var ingenting som förut. Mitt Sommar är ett brev till mig själv. Om 10, 20 och 50 år vill jag kunna gå tillbaka i livet och reflektera över vad som egentligen hände hösten 2021, säger han på Sveriges Radios hemsida.

På frågan hur det går med manusskrivandet svarar han: 
– Det är otroligt svårt. Men det är något terapeutiskt över det, och det är lite skönt.

Här är årets sommarpratare

 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x