FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Kristina, Ker...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
24 juli 2019

Dockorna Wilma och Paula och Cecilia Wrangel, Jessica Heribertsson och Sandra Caménisch spelar barnmusikal i Gustavsberg på lördag.

Dockor intar scen i barnmusikal

Kultur & Nöje 08:06 | 11 oktober 2018

Wilma, Paula och Jessica ska börja skolan. En av dem har 100 miljarder fjärilar i magen. En annan bara en, men jättestor. Cecilia Wrangel och Christoffer Schoug från Gustavsberg är två av skaparna av dockmusikalen ”Fjärilar i magen”, som har urpremiär på lördag.

Cecilia Wrangel har skrivit manus till ”Fjärilar i magen”, och står dessutom för skådespel och sång i barnmusikalen, tillsammans med Sandra Caménisch och Jessica Heribertsson. Tillsammans har de många år och många roller bakom sig i en lång rad musikaler och shower.
– Jag spelade med dockor i musikalen ”Avenue Q”, så jag har provat tidigare. Med dockor kan man bli lite som ett barn själv och ta ut svängarna. En docka kan bete sig lite hur som helst och uttrycka sig rakare, säger Cecilia Wrangel.

”Fjärilar i magen” utspelar sig strax innan tre barn ska börja skolan och visar hur olika man kan känna inför en situation.
– Jag spelar en tjej som är otroligt nervös, medan dockan Paula är mer lugn och eftertänksam. Min tjej måste våga, och dockorna hjälper henne på vägen, säger Jessica Heribertsson.
– Fantasin hos barn inför något nytt är fantastisk och tacksam att jobba med. Och jag tycker inte att man måste vara pedagogisk eller så med barnteater. Det ska kunna vara bara kul, komiskt och lekfullt, säger Cecilia Wrangel.
– Våra egna barn har också börjat skolan nyligen, så vi har kunnat utgå lite från det. 

Musikalen är cirka 40 minuter lång och innehåller sex låtar, där musiken skrivits av Christoffer Schoug och sångtexterna av Sandra Caménisch. 
Två föreställningar spelas i foajén på Gustavsbergsteatern på lördag, klockan 11 och 13.