Kultur & Nöje Publicerad 07:50, 18 juni 2020

• Musikania-bandet Go to Hell Corona på turné i juni

Go to Hell Corona. Så heter bandet med elever från musikskolan Musikania som i år har som sommarjobb att spela live på ett 20-tal ställen i Nacka med omnejd.

Varje år brukar ett gäng elever från musikskolan Musikania i Nacka ge sig ut på sommarjobbsturné i Nacka och Stockholm. Så även i år — trots coronapandemin.

– Jag var osäker på om vi skulle få till något sommarjobb i år men gensvaret från olika spelställen visade sig vara enormt, säger Musikanias rektor Janne Kullhammar, i ett pressmeddelande.

Bandet har fått ett namn i tiden — Go to Hell Corona — och består av sju ungdomar mellan 16 och 18 år. Samtliga spelningar, över 20 stycken sammanlagt, sker i år utomhus och i mindre sammanhang, med tanke på pandemin. Flera av dem äger rum på äldreboenden i Nacka och Värmdö, men även förskolor och dagläger får besök.

Några av spelningarna har redan genomförts, men ett antal kvarstår. Dit hör två som är öppna för allmänheten: på Fisksätra torg den 25 juni klockan 11.00–12.30 och på restaurang Långa raden i Velamsund den 26 juni klockan 12.00–13.00 och 16.00–17.00.

Hanna Bäckman
  • Hanna Bäckman