Avskalad Carola
lovar hitskonsert

Kultur & Nöje Uppdaterad 12:09 24 april 2019

Djurönäset har ett ambitiöst musikprogram de kommande månaderna, och många artister är, eller har varit, Värmdöbor. 
Två namn som sticker ut i årets program är Carola och Bo Kaspers orkester.

Både Carola och Bo Kaspers gör var sin av ett fåtal sommarspelningar på hotellanläggningen. Carolas stopp på sin sommarturné den 10 juli utlovar en ”avskalad unplugged hitskonsert” med två musiker. Liksom många av artisterna har hon en koppling till Värmdö. 
– Vi försöker jobba med närproducerat, lokala artister från Värmdö och Nacka. Carola har ju bott i Strömma, säger Catrine Furubom, restaurang- och eventchef.
Hon kom till Djurönäset efter att ha arbetat med artister i många år på bland annat Berns och Chinateatern.
– Vi hade Bo Kaspers orkester här redan för två år sedan, när vi just byggt vår folkpark. De tyckte att den spelningen var deras bästa det året. När vi frågade i år valde de att komma hit och de gör sin enda spelning söder om Umeå.

Att anlägga en folkpark går emot trenden där folkparker i landet istället försvinner.
– En folkpark hör skärgården till. Folk gillar konceptet, det blir en mötesplats och festplats där man kan umgås. Sven Ingvars gör till exempel en konsert hos oss i sommar, och de månar inte minst om folkparkskonceptet, säger Catrine Furubom.

Först ut den här säsongen är dansbandet Barbabos den 27 april, följt av bland andra Europe-gitarristen Kee Marcello i Rock the night, Mikael Rickfors, Patrik Isaksson, 80-talsparty med Noice, Herreys och Lili och Susie, Evelina Olsén, Pontus och Amerikanerna, Babsan, körer och en hel del annat. Säsongen avslutas i  mitten av augusti.