Kultur & Nöje Publicerad 10:01, 04 november 2021

• Kravet för att komma in: Vaccinerad eller negativt coronatest

Till helgen får alla som saknat körsång under pandemin sitt lystmäte, när den 250 personer stora kören Cantemus framför Mozarts Requiem i Nacka aula. För att komma in måste man vara vaccinerad, eller kunna visa att man inte är covid-smittad.

– Det blir en tribut till alla som kämpat i coronatider, säger körledaren Göran Staxäng.

Det är över ett och ett halvt år sedan jättekören Cantemus, hemmahörande i Stockholm, senast stod på scenen tillsammans. Men till helgen är det dags. Då ska kören, som består av 250 sångare, framföra Mozarts Requiem i Nacka aula, vid tre tillfällen.

Körledaren Göran Staxäng försäkrar att alla 250 får plats på aulans scen.

– Ja, vi har varit där förut när vi repat. Men en förutsättning är att vi är en coronasäkrad kör. Vi har ett absolut krav på att alla som är med och sjunger är vaccinerade, förklarar han.

För att konserterna ska vara helt säkra att besöka, ställs krav även på publiken. För att komma in måste man antingen kunna visa att man är vaccinerad mot covid-19, eller också visa upp ett negativt testresultat.

– Det kommer även gå att göra snabbtest på plats, säger Göran Staxäng.

Ensemblen Rebaroque medverkar också, liksom fyra solister varav två från NVP:s utgivningsområde: Tenoren Clifford Lewis, som bor i Nacka, och basen Olle Persson från Stavsnäs. Dessutom kommer skådespelaren Björn Andersson att läsa lyrik.

– Lyriken går i hoppfullhetens tecken. Konserterna ska ses som en tribut till alla som kämpat i coronatider och en hyllning till alla som på något sätt farit illa, säger Göran Staxäng.

Konserterna i Nacka aula äger rum den 6 november klockan 17 och den 7 november klockan 14 och 17. Biljetter kan köpas på kulturbiljetter.se.


 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x