FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Sara

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
19 juli 2019

Här väntar de ut din p-skiva

2013-04-25 13:58
På Värmdö kommuns hemsida blir vi uppmanade att åka kommunalt. "Ta bussen till Slussen!" står det med feta röda bokstäver.

Infartsparkeringen vid Värmdö Marknad var full. Jag skulle troligtvis på mitt livs hittills viktigaste möte och hade inte tid att åka och chansa på någon av kommunens övriga infartsparkeringar. Jag hittade en ledig 3-timmarsplats och ställde p-skivan på 10:00 i hopp om att hinna tillbaka i tid.

Trots att jag lämnade mina kollegor i staden efter mötet för att hinna tillbaka till bilen möttes jag av den gula lappen när jag kom fram. Efter att ha läst vad som stod kunde jag konstatera att de lappade min bil klockam 13:01, det vill säga en minut efter att min p-skiva gått ut. En minut!

Kommunen har 1 170 infartsparkeringar. Invånarantalet i Värmdö kommun var 39 471 personer under februari i år. Det är närmare 40 000 invånare innan sommarsäsongen drar igång och kommunens befolkning ökar avsevärt. Värmdö Marknad är vår sista infartsparkering närmast Stockholm och tar 260 bilar. Jag frågar mig då hur uppmaningen att ta bussen till Slussen går ihop?

Besviken och ledsen efter att ha fått p-boten blev det ingen mat handlad som planerat. Istället fick jag glädja mig åt att mötet gick över förväntan.

Här är en lista över vad det kostar att felparkera och flytta bilar i Värmdö Kommun.

/Hanna

Intressant att de kan lappa på minutbasis baserat på en P-skiva som har en så grov gradering som varje halvtimma och där dessutom starttiden ska avrundas till närmst efterföljande halvtimme.

Betalade för dygnsparkering i Farstadal men såg inte att kvittot lämnat fel datum och inte för dygnsparkering Resultat, blev en bot! Ska det vara parkerarens ansvar att deras automat är felkalibrerad. Tydligen?! Inte gick det att reklamera heller fast jag försökte.

Överklaga! De kan inte vara möjligt att lappa dig på en minut med P-skiva. Vi fick också böter på samma ställe. Gick in och handlade och glömde ställa P-skivan. Vips hade de varit där under tiden. Men borde de inte först räkna av tre timmar innan de lappade oss?/Susanne T.

Men egentligen är det ni själva som klantat er :D gått över tiden o inte tittat på parkeringslappen som kom ut innan ni smackar den i rutan mm :D

Så uselt dåligt, särsklit nu när alla värmdöbor verkligen uppmanas att åka kollektivt medan Danviksbron är under reparation! Massa fler bussturer har satts in men kommunen har inte ställt fler parkeringsplatser till pendlarna till förfogande. De kunde t.ex upplåta 3 tim till 12 tim under denna tid. Förövrigt är det väldigt mycket carparkbilar i omlopp nu har jag sett som rör mig mycket i framförallt Gustavsberg på dagtid, nästan som att de verkligen "slår till" nu när de vet att det är många som chansar på korttidsparkeringar för att hinna med bussen..Synd om er pendlare, ja det tycker jag!

för lite p-platser, javisst, förjävligt de också,men var och hur dras en gräns? om 5 min skulle accepteras o någon får böter efter 6 min blir det också fel. ps. hur långt är ett snöre?

Boten följer inte reglerna. De skall vänta 5 minuter, annars räknas det inte som en parkering om det är kortare tid. Överklaga boten.

Jag fattar inte problemet. Har man parkering till 13:00 så är det 13:00 som gäller. 13:01 parkerar man olovligen, hur man än försöker vända på det. Att man i P-skivan dessutom avrundat uppåt till närmaste halvtimme gör ju att man redan då har fått lite ytterligare gratistid till sin parkering. Då är det inte läge att också begära att man ska vara flexibel vid utgångstiden. Klockan ett är klockan ett.

Håller med storfräsarn, man får stå GRATIS i 3 timmar, att man sedan kommer efter 3 timmar så visst kan jag hålla med om att någon minut över känns bittert, men det är åndå 3 timmar som gäller. Så man kan inte alltid skylla på pbolagen som ska efterleva reglerna, det är upp till oss att följa reglerna och upp till dom att bötfälla oss när vi inte följer dessa regler..

"...påläst" är inte det denne påstår. Det finns ingen 5-minutersregel för överskriden 3-timmarsparkering. Du är helt fel ute. Precis som alla de som pratar om böter. Såna finns inte för felparkering - det är en avgift i olika former. Vilket glädjer innehavare av företagsägda bilar. Avgiften är avdragsgill. Men till kärnfrågan. När menar bloggaren att det vore OK att utfärda en avgift? Efter 3.03, 3.13 eller 3.23? Det blir konstigt om vi har töjbara regler. Då måste det ju vara känt för alla hur de kan töjas. Eller så gäller det som är skyltat. Ganska enkelt. Men frustrationen bygger väl egentligen på att vi inte kan parkera nära en busshållplats. Det är ju en helt annan fråga.

Blev lappad utanför coop forum , hade glömt ställa in p-skiva men var borta bara 10 minuter , börjar fundera på att handla på annat ställe

Glömde pröjsa elräkningen, den stängdes av, så nu tänker jag byta elleverantör

Instämmer helt att det är oacceptabelt att ÖKA lappandet samtidigt vi uppmanas att åka kollektivt. Numera är infartsparkeringen nästan full om man kommer runt 07.30 och som av ett sammanträffande har lappandet satt fart samtidigt. En dag kom jag senare och parkerade på en gränsplats eftersom 12-timmars-platserna var slut och jag hade tid att passa. Resultat: P-bot. Detta tillsammans med evighetsvintern, förseningarna och de sedvanliga ståplatserna på bussen gör att fåran mellan ögonbrynen djupnar.

bosse, så du väljer att byta mataffär istället för att själv ge fan i att glömma lägga upp p-skivan vid framrutan!? Jag tror inte det är Coop Forums fel för att du är senil och glömmer sådant! Men varsågod, gå till deras kundtjänst och klaga så får du väl säkert känna efter när du gör bort dig som en idiot!

VAd hade ni förväntat er? Carpark,Europark m.f.l. ingår numera i Q-PARK som endast har ett intresse nämligen att få in så mycket pengar som möjligt via "Parkeringsanmärkningar" (sk p-bot). Ett kommersiellt intresse står emot den mänskliga faktorn. Du som privatperson har ingen chans, inte ens med ett överklagande. Ditt överklagande skickas till en grupp inom företaget Q-PARK i Uppsala. 99,8% avslås...sedan om det beror på att Du sköt dig eller inte spelar ingen roll. Företaget Q-PARK har utlänska ägare som nog helst vill se STORA vinster ramla ner i sina plånböcker och konton. Lyd ett gott råd: Var noga med vart ni parkerar och p-klockor och p-biljetter...Betalar man inte i tid så riskerar man att hamna i kronofogdens indrivnmings och utsökningsregister efter utslag så har du fått en "betalkningsanmärkning" och är märkt i första hand de 3 närmsta åren vilka kan bli fler om man har riktig otur..

Nisse, Hasse och ni andra som tycker Hanna får skylla sig själv. Jag förutsätter att ni är lika oresonliga när ni själva råkar ut för något liknande...

tomas. det är alltid någon annans fel, eller hur? när jag har fått p-bot själv, har bara hänt ett par gånger, eftersom jag tycker det är bortkastade pengar, har jag endast förbannat mig själv.

Nä Hasse. Jag har aldrig påstått att det alltid är någon annas fel. Däremot kan man ha backflyt och det handlar inte bara om p-böter. Bra ändå att du gisslar dig själv när det händer.

Tycker det är tråkigt att folk som vill vara miljösmarta ska lappas. Detta är emellertid en effekt av att den politiska majoriteten inte förmått tillse att det finns infartsparkeringar som motsvarar behovet. Som vanligt är det mycket snack men lite verkstad. Jag har tidigare lagt en motion om fler infartsparkeringsplatser vid Värmdö Marknad. Har nu även tipsat Peter Frej, som har det yttersta ansvaret, om att det finns en plats i Gustavsberg som skulle bli utmärkt för infartsparkering. Den som är intresserad kan gå in på www.martenssonsmeningar.se där mitt öppna brev till Frej finns publicerat.

Tror Coop låter parkeringsbolaget lappa bilar för att kommunen ska köpa fler parkeringsplatser av dom till 12-timmar parkering. De dom vill är att vi vanliga ska gnälla hos kommunen och sätta press så att fler platser ska finnas. Jag med fler som åker ungefär samtidigt till jobbet har slutat handla på Coop.

Köp en Automatisk p-skiva som du inte kan glömma www.autoparktime.se