FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Majken, Maja

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
19 maj 2019

Fisksätra i en symbol...

2015-07-28 16:01

…går det? Det är inte många bostadsområden som har en officiell symbol, undantag kan möjligen gälla före detta småstäder och köpingar (till exempel Saltsjöbaden). När Fisksätra var redo för inflyttning av människor marknadsfördes området hårt, med närheten till såväl innerstad som skärgård som ett av trumfkorten (vilket du kan läsa mer om i detta blogginlägg på fisksatra.se). På marknadsföringsmaterialet kan man också notera att den form som kallas ”Ryssja”, figurerar en del. Själv har jag för det mesta tänkt mig att denna form, som bland annat finns som den välkända, gigantiska skulpturen norr om torget, skulle vara mer eller mindre officiell. Det stämmer dock att den i övrigt är mer eller mindre anonym i olika sammanhang, och knappast någonting som nuvarande hyresvärd eller kommunen använder. Därför tycker jag ändå att det kan vara bra med förnyelse.

Websidan fisksatra.se har i samarbete med Folkets Hus anordnat en tävling där vem som helst kan skicka in sitt eget förslag till ny logga. Förslagen måste skickas in senast den 13 september 17:00 (och deadlines är viktiga att hålla!) till logga@fisksatra.se, eller genom att lämna in förslaget till Folkets Hus. Du kan läsa mer om de regler som gäller i denna länk.

Jag tycker att tävlingen är ett kul initiativ, och förhoppningsvis uppmärksammas det vinnande förslaget av Stena och Nacka. Personligen anser jag mig inte ha de estetiska kunskaper som skulle kunna få mig att skicka in ett eget förslag, men se det inte som ett hinder för dig att visa din kreativitet, och just vad du tycker symboliserar Fisksätra.

//Lamin


Tycker det är konstigt att man marknadsför ett bostadsområde så hårt när det är klart för inflyttning. Trots att det saknar det mest väsentliga som borde finnas i ett bostadområde. Som en ordentlig trottoar!. Hur kan man strunta i att bygga något så banalt som en trottoar som folk kan gå på runt ett helt område?!. Det kommer man på först nu, 40-år senare att det kanske borde finnas. Sen är placeringen av trappan ner till Bussarna inte speciellt genomtänkt. Varför placerades inte den i mitten av bron istället, så det är närmare till ersättningsbussarna och bussar och om man av andra anledning måste ner till vägen. Helt obegripligt. Det finns stora grönområden, men knappt några grillplatser eller andra sociala tillhåll, väldigt mycket outnyttjad mark. Känns som att Fisksätra bara byggdes, ingen tänkte egentligen.