FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Teresia, Terese

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
26 april 2019

Kvaldags på ekvallen

2017-03-02 15:07

 

Efter många månader av frånvaro tänkte jag att det är dags att börja blogga. Jag ber om ursäkt för att bloggen inte har blivit uppdaterad. Men det blir andra bullar nu här i kvalet!

____________________________________________________

Som ni kanske har hört så kommer Gustavsbergs IF spela kval för att hålla sig kvar i nästa års Superallsvenskan. Kvalet kommer spelas i sex matcher under 14 dagar.

Gustavsbergs IF
GT/76
Skutskär
Selånger

Dessa lag ingår i kvalet.

____________________________________________________

Första matchen spelades igår och Gifs krigare skulle möta GT/76. En klubb som Gustavsberg har mött många gånger under åren i division 1. GT vann Bergets (Gustavsbergs farmalag) division på ett övertygande sätt och man har många bra spelare i laget, inte minst våra gamla spelare Lars Bryngelsson och Joel Lövgren.

Matchen började lite trevande från vårt håll, vi blev lite förvånade över GTs sätt att spela, vi trodde att laget skulle backa hem och kontra på oss. Men när de spelade ett högt försvarsspel och ville sätta press på oss tidigt fick vi lite problem. Vi tog dock ledningen tidigt i matchen, 1-0 genom hårdskjutande Anton Engström i den tredje minuten. Vi hittade även dit tvåan och trean genom Anton och William.

Efter 22 spelade minuter skulle även GT komma in i målprotokollet. 3-1 stod sig halvleken ut.

I pausen pratade vi mycket om att äga bollen inom laget och försöka anfalla rättvända från mitten, vi pratade också om att lyfta lite mer då vi ansåg att GT stod lite väl högt i vissa sekvenser.

Andra halvlek började likt den första med ett tidigt mål för Gurra, 4-1 på en hörna av Robin Adolfsson och när undertecknad i den 58e minuten gjorde 5-1 kändes matchen klar. 6-1 och 7-1 gick av bara farten och första segern i kvalet är ett faktum!

Robin Adolfsson är fri från skada vilket syntes tydligt i gårdagens match. 2 mål från #20s klubba och en väl genomförd match är härligt att skåda inför nästkommande matcher.

_____________________________________________________

En skön start för de rödklädda som får bära favoritskapet i denna serie. Vi kommer behöva komma upp i en hög nivå i varje match vi spelar för att lyckas ta två poäng.

___________________________________________________

Matcherna kommer alltså dugga tätt nu och vi spelar redan imorgon fredag. Resan denna gång bär norrut mot Skutskär, ett lag som också Gustavsberg har mött många gånger under åren. Om du inte kan vara på plats kan du alltid följa matchen på elitrapport.se. Avslag 19.00.


Jättekul att få läsa om er. Lycka till i kvalet.

Nu gäller det att orka ta poäng på Skutskär. Oavgjort lär räcka då Gurras målskillnad är gudomlig. Vill inte gärna ha en avgörande match på Gubbängen där Gurra måste ta poäng. Många slitna kroppar och huvuden nu. In i det allsvenska kaklet bara nu Gurra !!!