FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Björn, Bjarne

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
18 juni 2019

Linnéas presentation

2014-10-01 15:28
Hej allihopa!

Jag heter Linnéa Claeson och spelar höger nio i Skuru! Jag spelar handboll för att det är bland det roligaste jag vet, för att jag älskar att vinna och för att jag vill se hur bra jag kan bli. Målet och drömmarna är framtida proffsliv och landslagsspel.

I nuläget spenderar jag all tid med mina fantastiska lagkamrater och tränare i Skuru och på sidan om pluggar jag juridik på Stockholms universitet. När jag pluggar koncentrerar jag mig bäst på att läsa alla rättsfall om jag går och läser samtidigt. Det har nog med att göra att jag lätt blir distraherad annars och aldrig vill ha tråkigt. Massa handbollar i luften, massor av saker att göra! Därför passade de nog bra att jag flyttade till Stockholm där man till och med springer i rulltrapporna! Det gör man nämligen inte på andra bygder i landet kan jag berätta för er inbitna stockholmare. Detta vet jag med bestämdhet då jag och min familj varit på en Sverigeturné under hela min uppväxt. Vilket är orsaken till min dialekt som oftast varierar beroende på vem jag pratar med.

Allt började för länge sen, runt fabrikerna i Norrköping, där jag föddes år 1992. Jag, mina föräldrar och min storasyster bodde precis intill Kolmårdens djurpark där jag spenderade massor av tid som barn. Jag drömde om att jobba där och är fortfarande stormförtjust i djur. (Att bli delfinskötare är nog fortfarande lite utav en hemlig dröm.)

Jag testade på handboll första gången när jag var nio år i Norrköping för NKIK. Snabbt därefter bar flyttlasset oss till Karlstad där jag upptog handbollsspelet för IF Hellton. I den röda tröjan fann jag både min kärlek och talang för handboll och spenderade redan som ung massor med extraträning i min strävan att se hur bra jag kunde bli. Med IF Hellton hade jag en fantastisk tid då vi vann massor av häftiga turneringar och satte Värmland på kartan igen. Jag kände att jag var redo för att ta nästa steg och bestämde mig för att flytta till Stockholm och spela för Skuru i elitserien då jag precis fyllt 15 år.

I samband med flytten till huvudstaden började även resan med 92/93-landslaget då jag blev uttagen till första samlingen och var med hela vägen till sista mästerskapet fem år senare. Jag älskar att spela i blågult och mina bästa handbollsminnen är de båda VM-gulden vi tog i Dominikanska Republiken 2010 och Tjeckien 2012. Idag är det som sagt juridik och Skuru som vardagen kretsar kring där som tur är mina bästa kompisar finns så jag har lyxen att träffa dom varje dag.

När det finns tid för nåt annat passar jag på att sjunga, dansa, måla eller pyssla med glitterpennor och klistermärken. Jag älskar att resa men även på min lediga tid ska erkännas att jag alltid får in några gympass och lite intervaller. Det går inte att ta semester ifrån att jag är ett riktigt träningsfreak. Färgpennor och skivstänger - det är som terapi för mig!

Ni kommer få följa med mig i tankarna på bättre fystestvärden, nya färgglada löparskor och mördarintervaller. I mitt huvud snurrar ofta filmsekvenser från Sagan om ringen blandat med tankar om utomjordingar och höga klackskor. Första gången jag träffar någon frågar jag ofta vad dennes favoritsylt är (Min är blåbär!). Jag blåser gärna såpbubblor när jag väntar på bussen, tittar på Harry Potter och målar helst naglarna röda. Det är väl en liten inblick i vad som är Linnéa.

I laget är jag den som inte ens kan göra en fläta så någon får hjälpa mig. Och när jag väl får hjälp får jag skäll för att jag aldrig borstar håret. Jag äter röda paprikor istället för frukt och skrattar alltid jättemycket på tåget hem från match för att jag blir övertrött. Lagkompisarna beskriver mig som någon att lita på och att jag säger vad jag tycker. Dom säger att jag alltid är på bushumör, har en häftig klädstil och oftast är glad som en sol! Jag är supertaggad inför årets säsong och kampen om SM-medaljerna.

Det ska bli jätteroligt att skriva om hela året här på bloggen så hoppas ni tittar in här och kommer och hejar på oss i Nacka bollhall! //Linnéa

all lycka och kärlek från Peking