Näringsliv Publicerad 14:11, 26 september 2022

• Fjärde sedan 2016 • Har rekryterats internt

Ulla Rådling efterträder Marcus Nybom och blir ny näringslivschef i Värmdö kommun. Hon blir därmed den fjärde på posten på sex år. 

Ulla Rådling rekryteras internt. Hon har arbetat som chef för arbetsmarknadsenheten sedan april 2021, och varit tillförordnad näringslivschef sedan i mars i år.
– Jag är glad över att Värmdö kommun även fortsatt kommer att kunna ta del av det engagemang och den kunskap som Ulla besitter och är övertygad om att hon, tillsammans med medarbetare och kollegor, kommer att fortsätta driva kommunens näringslivsarbete mot ett ännu bättre företagsklimat, säger Cecilia Lejon, kommundirektör i ett pressmeddelande.

Ulla Rådling arbetade tidigare inom rekryterings- och bemanningsbranschen. Hon har bland annat varit vd och drivit eget företag inom executive search, rekrytering och bemanning. Innan hon anställdes i Värmdö kommun har hon arbetat som chef på Arbetsförmedlingen region Stockholm.
– Jag ser fram emot att få fortsätta utvecklingen av Värmdös näringslivsarbete. Genom nära och lyhörd dialog skapar vi förutsättningar för att kunna bidra till lösningar på våra företags utmaningar, och säkerställer också en effektiv, relevant och rättssäker service, säger Ulla Rådling i pressmeddelandet.

Ulla Rådling efterträder Marcus Nybom och blir den fjärde näringslivschefen i kommunen på sex år.

Marcus Nybom utsågs som ny näringslivschef i april 2021, men efter bara ett halvår på posten blev han i höstas chef på arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret. Under 2018-2020 arbetade Sofia Brorsson som näringslivschef. Dessförinnan stod kommunen utan ordinarie näringslivschef sedan Lars Berlin slutade 2016 efter sju år.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x