”Vi tittar på lösningar för hissen, Vibeke”

Efterlängtad vid Danvikshem. FOTO: MOSTPHOTOS
Debatt Publicerad 12:12, 06 augusti 2022

• Peter Zethraeus, M, svarar på en insändare om att det fortfarande saknas hiss mellan Danvikshem och Finnboda

Svar på insändare av Vibeke Bouchette. Jag blir glad av att läsa att Vibeke Bouchette uppskattar alliansmajoritetens satsning på en ny ridanläggning i Velamsund. Det är den typ av satsningar man kan göra i en välskött kommun, med god ekonomi. 

I insändaren framställs underförstått att den problematik som finns kring att anlägga en hissförbindelse mellan Danvikshemsområdet och Finnboda skulle handla om finansiering. Men allt handlar inte om pengar. Det tror jag också att Vibeke vet, efter att ha varit engagerad i frågan under en längre tid. Den uppskattade kostnaden om 10 miljoner kan nog också ses som något av en glädjekalkyl.

Att anlägga en hiss mellan Danvikshemsområdet och Finnboda är inte okomplicerat, den lokalisering som utpekats är på privat mark, den tilltänkta tillfarten till hissen är bebyggd och anslutningsvägen skulle gå över HSB:s bostadsrättsförenings område, med störning för boende. Kort sagt, en lösning som inte är genomförbar.

Vi tittar istället på alternativa lösningar, bland annat i kombination med ett bostadsprojekt som även innefattar rustning av den gamla disponentvillan, eller en hisslösning i samband med bostadsbygge där studentbostäderna längs Finnboda Varvsväg tidigare låg. Om man vill komma framåt är det rimligt att fokusera på genomförbara lösningar.

Inför valet ska man som alltid överväga var man ska lägga sin röst. Precis som Vibeke skriver. Man kan i denna fråga välja att lägga den på något av de partier som lovar allt till alla, men som inte har någon plan för hur man vill lösa hissfrågan, eller så lägger man sin röst på M eller annat alliansparti som genom åren borgat för en välskött kommun, med en god ekonomi, och som jobbar på att ta fram konkreta och genomförbara alternativ för hissfrågan, och som dessutom har möjlighet att finansiera den.   

Peter Zethraeus, M
Kommunalråd


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x