Nacka vill överklaga krossbeslut

Stenkrossens tänkta placering. FOTO: SKANSKA
Älta Publicerad 10:00, 06 juli 2022

• Överklagande från nämnden • ”Bedöms generera buller och damm samt trafikfara för Nackabor”

I början av juni gav Stockholms stads miljö- och hälsoskyddsnämnd Skanska grönt ljus för att anlägga en stenkross i Skrubba, på gränsen till Nacka. Beslutet tillåter Skanska att hantera uppemot en miljon ton berg per år, i åtta år. 

Nu vill miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka överklaga beslutet. Vid det senaste sammanträdet beslutade nämnden att uppmana kommunstyrelsen att överklaga stadens ja till krossen. Nämnden vill att länsstyrelsen ska upphäva beslutet och förbjuda krossverksamheten.
”Nackabor som bor i nära anslutning till den anmälda krossverksamheten, påverkas av buller och damm från krossverksamheten. Tunga transporter till och från verksamheten riskerar även att förekomma på Ältavägen i Nacka vilket även bedöms generera buller och damm samt trafikfara för Nackabor”, skriver miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

Nämnden skriver vidare att man anser att beslutet angår kommunen och att beslutet har ”gått kommunen emot” och att man därför anses ha klagorätt i ärendet.

Kommunstyrelsens nästa sammanträde är den 23 augusti.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x