Sicklaön Publicerad 15:03, 23 juni 2022

• Protester mot ändringar av rutterna för buss 53 och 55

Ett 40-tal boende i Saltsjöqvarn, Danvikshem, Finnboda och Finnberget samlades i tisdags utanför region Stockholms trafikförvaltnings kontor på Lindhagengatan för att demonstrera för att buss 53:s och 55:s tidigare rutter återställs. Demonstranterna bjöd in samtliga ledamöter i trafiknämnden och på plats fanns bland andra Kristoffer Tamsons, M, Jens Sjöström, S, och Anna Sehlin, V.

– Tamsons pratade om hur processen för en trafikförändring ser ut och lovade att ge tjänstemännen i uppdrag att se över den här trafikförändringen från 2020. Sjöström kritiserade att boende inte involveras i trafikförändringar utan att det är bussbolagen som styr utifrån vad som är bäst för deras ekonomi, säger Nackalistans kandidat Konstantin Irina, som initierade demonstrationen.

Förändringen, som gjordes i december 2020, har inneburit att boende längs linjerna i Nacka gått miste om en direktförbindelse till Centralen och Slussen.

Protesterna har sedan förändringen togs i bruk varit återkommande.


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x