Sport Publicerad 11:54, 24 maj 2022

• ”Det Sävehofs tränare gör existerar inte i handboll!” • Skuru önskar granskning

Sävehof besegrade Skuru med 36­–32 i SM-final 3 och leder nu med 2–1 inför onsdagens match i Eriksdalshallen.
– Vi förlorade klart — men de provocerade oss. Vi är väldigt upprörda över hur Sävehof och speciellt deras tränare betedde sig, säger Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder.

Det började egentligen redan i match två när Sävehof gjorde ett snabbt anfallsförsök och var nära att göra mål under den obligatoriska ”hälsa på varandra”-proceduren i första anfallet.
– Det är kutym att man tar det lugnt, men de struntade i det, för att provocera, säger Magnus Oscarsson Söder.

När match 3 startade, med Skuru med bollen, såg man att Sävehof inte vågade hälsa, utan ställde upp för att försvara direkt.
– Vi skulle aldrig göra på samma sätt som dem. Men de har valt ”trash talk”-stilen, något som aldrig förekommit i handboll. 

Men det som fick Magnus Oscarsson Söder och spelarna riktigt upprörda var en situation i början på andra halvlek då Sävehofs tränare Rasmus Overby gick ut på banan vid ett spelavbrott och störde Elin Hansson och Daniela de Jong i deras taktiksnack. Tydligen ska han då, flera gånger, ha uttalat sig nedlåtande om Elin Hansson utseende vilket fick Elin och Magnus att bli riktigt förbannade.
– Han ska inte vara inne på plan, och inte håna våra spelare, det är unikt och jag har aldrig varit med om något liknande. Jag påtalade det för matchdelegaterna, möjligen för upprört, och så är det jag som blir utvisad i stället. Det Sävehofs tränare gör existerar inte i handboll!
– Det var dåligt av mig, men jag var tvungen att reagera och nu i efterhand är jag väldigt besviken på att matchdelegaterna inte såg, eller reagerade på det Rasmus gjorde — som var fel. Det slutade med att de vann på det, vi fick utvisningar och tappade fattningen, säger Magnus Oscarsson Söder.

Skuru handbolls ordförande Jonas Johansson meddelar att man inte kommer att lämna in en formell protest, för det görs bara för att påverka direkt utgång av matcher, men att domarkommittén kontaktats med fråga om de har mandat att granska situationen i efterhand med Rasmus Overby och Elin Hansson.
– Det är slutspel och nerverna utanpå. Men det gäller att veta var gränserna går. På den punkten är jag inte övertygad när det kommer till Rasmus Overbys ledarskap, säger Jonas Johansson.

Underläge med 17–14 i paus var några mål för stort, men när Sävehof gjorde några snabba mål i början av andra och Skuru sedan fick ett par utvisningar emot sig (varav en var för bråket ovan), rann matchen iväg.

Sävehof ledde med sex-sju mål och Skuru var aldrig riktigt nära.
– Men jag tycker att vi spelar ganska bra i första, men är för släpphänta bakåt. Och tyvärr gör vi fler tekniska misstag än vanligt, och straffas med baklängesmål, säger Magnus Oscarsson Söder som dock kunde glädjas åt mitt sexan Alice Salmi.

Hon kom in och gjorde fyra mål i SM-finalen.
Då Sävehof hade som taktik att stoppa Alexandra Bjärrenholt och Vilma Matthis Holmberg kom också lägena på kanterna i stället. Clara Bergstan och Elin Hansson, speciellt, lyckades bra.

I morgon onsdag är det match 4 i Eriksdalshallen och Skuru är rejält revanschsuget. Laget måste vinna.
– Vi är upprörda och arga, men får inte bli provocerade. Vi kommer göra allt för att få till en femte match i Partille på söndag.

SM-final 3 damhandboll

Sävehof–Skuru 36–32 (17–14)

Mål Skuru: Elin Hansson 9, Daniela de Jong 7, Alexandra Bjärrenholt 4, Clara Bergsten 4, Alice Salmi 4, Vilma Matthijs Holmberg 2, Ellen Voutilainen 1, Malin Berndal 1.

Sävehof leder serien med 2–1 i matcher


 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x