Näringsliv Publicerad 14:00, 15 februari 2022

• Köper tillbaka Systrarna Delselius • ”Sprungit runt i lokalerna sedan barnsben”

Han är tredje generationens Delselius, som öppnat flera egna ställen i Nacka, Värmdö och Stockholm. Nu ska Robin Delselius ta över bageriet och caféet i Grisslinge.

Ända sedan 1986 har familjen Delselius drivit bagerier i Värmdö — men caféet Systrarna Delselius i Grisslinge ägs sedan 2017 av Anders Larsson med familj.

I dag meddelar Robin Delselius i ett pressmeddelande att han köper tillbaka verksamheten, för att starta eget i lokalerna till sommaren.

– Det är superkul att komma tillbaka hem till Värmdö. Redan 1999 flyttade min morfar Jan Delselius in i lokaler vid Grisslinge havsbad och startade Delselius bakficka tillsammans med sina tre barn. Jag är uppvuxen här ute och har sprungit runt i lokalerna sedan barnsben, säger Robin Delselius i pressmeddelandet.

Det var när Robins moster och mamma tog över bakfickan som caféet bytte namn till Systrarna Delselius.

2016 öppnade Robin sitt första egna ställe, på Södermalm. Nu finns Robin Delselius bageri även i Sickla, på Kvarnholmen, i Stavsnäs vinterhamn och i Gamla Enskede.

Härnäst ska lokalerna i Grisslinge renoveras och byggas ut. Under tiden utlovas en pop up-butik på platsen.

Målet är att slå upp portarna för Robin Delselius bageri i Grisslinge i juni.

– Vi vill utöka med fler sittplatser och skapa en mysig och familjär atmosfär. Vi kommer att satsa på samma koncept som vi har i dag och även utöka med ett bredare utbud inom mat och catering, säger Robin Delselius.

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x