Värmdö Publicerad 10:00, 21 december 2021

• Elin Mohlin, 18, byggde huset med egna mallar

Ett noggrant utsmyckat tomtehus vann juryns gillande. 18-åriga Hemmestabon Elin Mohlin tog hem förstapriset i NVP:s pepparkakstävling.
– Det svåraste var att få dit taket, säger hon.

Elin Mohlin har ingen lång pepparkakshuskarriär bakom sig, men fick upp ögonen för hur roligt det kan vara att skapa ätbara byggnader när hon för några år sedan byggde ett pepparkaks-Eiffeltorn.
Men det tomtehus som hon vann årets NVP-tävling med har hon skapat utan förlaga — helt ur sin egen fantasi och med egna mallar.
– Det svåraste var att få dit taket. Det höll på att rasa ihop, för att det var så tungt. Det var lite på håret att allt föll samman, säger hon.
Huset har många fina detaljer i kristyr. Är du konstnärligt lagd?
– Jag går sista året på musikgymnasiet Rytmus i Sickla, så på det sättet är jag det. Och så målar jag lite på fritiden också.
Hur känns det att vinna tävlingen?
–  Kul! Det var väldigt spontant att jag skickade in bidraget. Min mamma sa åt mig att testa.

Tvåa i tävlingen kom Helen Billingers slottsliknande bygge, inspirerat av huset i hennes egen bok ”Pensionat Vänner — en naken skåning”, som utspelar sig i Värmdö.

På tredje plats hamnade den kristyrrika pepparkaksversionen av Chrysler building i New York, byggd av familjen Lidström i Saltsjö-Boo.

Samtliga vinnare belönas med Trisslotter. 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x