Kultur & Nöje Publicerad 15:10, 20 november 2021

• ”Att se Charlie Gustafsson som mig var fantastiskt”

Gustavsbergsbandet Noice, som hade sin storhetstid under tidigt 80-tal, är hetare än någonsin. Rockmusikalen på Cirkus spelas för fullt och i februari blir det Noice-festival hemma i Gustavsberg.

– Det är bara roligt just nu, säger bandmedlemmen Peo Thyrén, vars karaktär är central i musikalen.

Kvarnbergsskolans slöjdsal, och fabriksgolvet på badkarsfabriken är med. Handlingen kretsar kring punkmusik och fyra tonårskillar på 70-talet. Regissören och manusförfattaren Robert Lillhongas ”Noice Rockmusikalen” har till sist fått premiär, efter en pandemiförsening.

– Det var inget fel på den som skulle spela mig från början, men att se Charlie Gustafsson (bland annat Vår tid är nu) som mig var fantastiskt. Jag är visserligen part i målet, men musikalen är superbra, kanske 30 av våra låtar är med och Gustavsberg är i centrum, säger Peo Thyrén.

Hans bok om kultgruppen Noice har säkert haft påverkat manusförfattaren, men annars har inte Peo Thyrén varit inblandad — förutom med de två nyskrivna låtarna, bland annat ”Gustavsberg” som är som ett ledmotiv.

– Grundstoryn finns ju där, den är sann. Sen har man lagt till en del för att knyta ihop det. Jag såg genrepen och var på premiären, och ska väl gå någon gång till, om jag hinner, säger Peo Thyrén.

Rockmusikalen spelas på Lilla Cirkus — som tar in 775 i publiken — fram till 18 december.

– Men vi spelar mer än någonsin för tillfället, vi som nu är Noice, säger Peo Thyrén.

Bland annat ska bandet framträda på en egen festival, som ska arrangeras på restaurang Bridge 77 i Gustavsberg centrum under två kvällar i slutet av februari.

– Vi kommer att spela såklart, men också andra band som tolkar våra låtar, bland annat. Men allt är inte spikat än.

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x