Insändare Publicerad 11:08, 04 oktober 2021

• Cyklist tackar polis • "Brukar fuska mig genom"

Cyklande polis grep in. Nu tackar cyklisten som körde för rött.

Jag har två rödlysen på min 25 kilometer långa väg från jobbet. 

Ett av dem, det i Björknäs, brukar jag fuska mig genom trots att det är rött, ja, när bilarna farit förbi förstås. 

I dag gjorde jag lika dant, men till min förvåning kom det ikapp en annan cyklist som saktade in och körde jämsides. Det visade sig vara en polis, jag förmodar också på väg hem från jobbet. 

Hen tyckte vi skulle komma överens om att jag skulle stanna framöver vid rödlysen, eftersom det är viktigt med föredömligt beteende inför andra, framför allt barn och ungdomar. Något stressad av situationen så lovade jag att så skulle det bli. Det var ett snabbt svar efter lite snabbanalyserande och i affekt men jag känner fortfarande att det var det rimligaste svaret. 

Jag blev glad av detta, tänk att en polis på sin fritid bemödar sig att påminna en slarvande cyklist om att det finns en större anledning att stanna när det är rött. 

Det ger en hopp att trots utvecklingen senaste åren i samhället (jag tänker på det hårdare kriminella våldet) så har i alla fall inte denna polis tappat hoppet om oss medborgare, att vi kan bättre och att vi kan påverka andra till det bättre. Så nu blir det till att stanna när det är rött.

K2


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x