Gustavsberg Publicerad 13:01, 07 oktober 2021

• "Vi vill ha dialogen om skolor och förskolor nu, inte 2022"

I onsdags höll föreningen Värmdös samlade föräldrar en minidemonstration och överlämnade en kravlista till politikerna.
– Vi vill ha dialogen om skolor och förskolor nu, inte 2022, säger Pernilla Alexandersson, ordförande i föreningen.

När Majoriteten, efter folkomröstningen om skolan, gick ut med att de vill införa skoldialoger med start våren 2022 reagerade Värmdös samlade föräldrar. Detta eftersom sedan förra hösten efterlyst en dialog.

I onsdags, före kommunfullmäktige, höll därför föreningens ordförande, Pernilla Alexandersson, en minidemonstration utanför kommunhuset. Samma dag hade föreningen mejlat en kravlista med 13 punkter till politikerna.

–  Vi vill ha dialogen om skolor och förskolor nu 2021, inte 2022. Detta eftersom krav på att balansera budget sker nu, sa Pernilla Alexandersson.

När NVP var på plats höll hon på att plocka ner sin kravlista som hon tejpat upp på en pelare, det ingick inte i demonstrationstillståndet.

– Det är många som står bakom den här kravlistan, även om jag i stort sett är ensam här i dag. Många föräldrar går på knäna och har fullt upp med att klara vardagen. Det får bli en ”skol-Greta-strejk”; jag är här varje dag fullmäktige har möte.

En som var på plats för att stötta demonstrationen var Ursula Magnusson, avhoppad liberal. Men hon lyckades inte locka ut kommunfullmäktiges ordförande Lars-Erik Alversjö, M för att ta emot kravlistan.

– Han sa att Munkmoraskolan inte borde finnas kvar, sa hon.

–  Vi har, mitt i en pandemi, gjort allt enligt konstens regler för att få inflytande i våra barns barnomsorg och skola, men ingen har lyssnat på oss. Jag tycker faktiskt politikerna borde skicka en offentlig ursäkt till personal och vårdnadshavare när de här besluten så uppenbart forcerats och blivit fel, och när så många föräldrar och barn mår så dåligt, sa Pernilla Alexandersson.

Efter en timme passerade föräldern Victor Sandberg, med sina två barn:

– Kämpa på! Skolan är den viktigaste frågan, sa han.

 


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x