Nacka/Värmdö Publicerad 20:15, 09 oktober 2021

• Storslam för NVP på gratistidningarnas gala • Vann pris för bästa nyhetstidning, skolgräv, redigering och förstasida

Ännu en gång har NVP utsetts till landets bästa gratistidning. Precis som förra året, och flera gånger dessförinnan, tog vi hem kategorin Årets gratistidning — eller Årets lokala nyhetstidning, som priset döpts om till — på gratistidningarnas branschgala i fredags.

I motiveringen lyfter våra höga ambitioner fram: ”Med en ambitiös journalistisk produkt i en elegant redigerad förpackning intar Nacka Värmdö Posten tätpositionen på den lokala gratistidningsmarknaden i Sverige.”

Dessutom vann vi ytterligare tre fina priser på galan.

Reporter Charlotta Westlings och fotograf Jenny Frejings långvariga jobb med att bevaka förskole- och skolnedläggningarna i Värmdö utsågs till Årets gräv, med motiveringen: ”Den skickliga, envisa och kunnigt grävande journalistiken växer ofta fram, när det fungerar som bäst i samverkan med läsarna som kvitterar tidningens professionalitet med förtroende och engagemang.  Så är det med Årets grävjobb, bevakningen av skolnedläggningar av Nacka Värmdö Posten.”

Hanna Bäckman, Anna-Karin Blom och Marina Wiking tog hem priset Årets bäst redigerade tidning. Motiveringen löd: ”En mycket hög nivå där samspelet mellan artiklar och annonser ger en bra läsupplevelse. Rubriker och foton skapar med professionell layout en fin kontinuitet.”

Slutligen belönades Hanna Bäckman (redigering) och Jenny Frejing (foto) med priset för Årets förstasida. På den prisade sidan syns en hemtjänstanställd med visir, försett med texten ”2020 i blickfånget”.

Juryn motiverade utnämningen så här: ”Elegant förstasida, duktigt sammansatt, snyggt foto, som berättar en historia, typiskt för 2020. Många relevanta redaktionella ingångar med olika typer av lokala historier. Annons på förstasidan är också viktigt för en kommersiell tidning.”

I våra tacktal lyfte vi fram läsarnas stora betydelse för våra framgångar. Utan era tips, era insändare och er medverkan — ingen NVP. Stort tack för allt ni bidrar med!


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x