Kultur & Nöje Publicerad 15:04, 28 augusti 2021

• Filmfestival till helgen • Två filmer visas gratis

Den som är sugen på film och piroger i helgen kan bege sig till Fisksätra torg — det är nämligen dags för årets filmfestival.
Fyra ungdomar har jobbat med festivalen sedan i maj.
– Jag ville vara med och påverka, säger Domenique Bruze.

För fjärde året i rad anordnas Fisksätra filmfestival, den här gången med temat demokrati. De som har organiserat den är fyra ungdomar mellan 15 och 20 år, som jobbar i Kultur-kommissionen på Fisksätra bibliotek.

En av dem är Fiskisbon Domenique Bruze, 18, som går sista året på gymnasiet. Hon har besökt festivalen förr och kände att hon nu ville engagera sig.
– Jag sökte tillsammans med en kompis för att jag ville vara med och påverka, säger hon.

Enligt festivalens tema ville ungdomarna att urvalet av filmer skulle göras utifrån en demokratisk process och därför lät de folk rösta.
– Vi tänkte också att vi ville ha filmer utan åldersgräns så att barn, ungdomar och vuxna, ja alla ska kunna komma, säger Domenique Bruze.

Ungdomarna har jobbat med projektet sedan i maj och Domenique Bruze säger att det känns jättekul att snart vara i mål.
– Vi hoppas att många kommer dit, hela Fisksätra! 
Vad har varit roligast med att planera en filmfestival?
– Att få vara med och bestämma, göra val och få en inblick i hur det kan vara att jobba någonstans där man får vara med och påverka. Det har gett ett större perspektiv.
Vad har varit svårast?
– Det har inte varit så mycket som varit svårt, men jag tror det kan bli en utmaning att få med alla. Det kanske beror på vädret, vi hoppas det blir bra.

På fredag klockan 20 kommer de att visa den japanska animerade filmen ”Min granne Totoro” och på lördag samma tid franska animerade ”Kirikou och den elaka häxan”. Det kommer också att bjudas på tilltugg.
– Vi kommer att ha piroger, det kommer bli jättemysigt, säger Domenique Bruze.


 
Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x