Värmdö Publicerad 12:16, 15 augusti 2021

• Anonyma kompisgänget bättrade på "DU ÄR OK"

”Det var vi som renoverade budskapet ’DU ÄR OK’ på betongpelarna!” Så började ett mejl som landade i NVP:s inkorg förra veckan.

I  juli efterlyste NVP personen bakom en målning på betongfundamenten till en mast vid Farstabron. Efterlysningen föranleddes av att en läsare hört av sig och berättat att hon flera gånger känt sig stärkt av orden.

Det dröjde inte länge förrän upphovsmannen, som nu bor på västkusten, hörde av sig. Han berättade  att han målade fundamenten för sju, åtta år sedan. Vid ett besök i Värmdö nyligen såg han att någon bättrat på målningen. Vem som var ansvarig det var dock oklart.

Tills i förra veckan. Då ett mejl kom till NVP.
”Jag önskar vara anonym, men jag och mina två bästa kompisar kan gå under pseudonymen Pokonis. Det var vi som renoverade budskapet ’DU ÄR OK’ på betongpelarna!”, stod det. 

Företrädaren för ”Pokonis” berättar att han under många år blev väldigt glad och varm av budskapet. 
– Jag har ofta, med flit, satt mig på höger sida i bussen in mot stan för att få en snabb blick på budskapet, skrev han och berättade att han inte åker buss lika ofta längre.

I våras åkte han buss för första gången på nästan fyra år och upptäckte då att originaltexten nästan försvunnit och att klotter hade ersatt viss del av texten.
– Detta gjorde mig så ont att jag ringde mina två bästa polare. Vi samlades och vandrade dit och renoverade texten med nya färger och firade med guldballonger i det vackra sommarvädret. 


 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x