Sicklaön Publicerad 11:24, 26 juni 2021
• Kranbil drog upp gammal Saab och fyrhjuling

På måndagsförmiddagen förra veckan drogs en gammal Saab och en fyrhjuling upp från vattnet i Finnboda hamn. Insatsen utfördes av dykare från ideell föreningen Rena Mälaren vars syfte är att rensa farligt avfall från Stockholms vatten.

Bilen, som hittades när Rena Mälaren dök i området för ungefär två veckor sedan, lyftes upp med hjälp av en stor kranbil efter att en ensam dykare lyckats fästa en rem runt bilen. Därefter drogs även fyrhjulingen upp.

Dykningarna är ett samarbete mellan Nacka kommun och Rena Mälaren. Kommunen bekostar transport och återvinning av allt som plockas upp.  
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x