Nacka Publicerad 10:42, 17 juni 2021

• Borde ha lokaliserat flaskor med amfetamin, enligt domen

Det var i fjol som en kvinna dog på en fest i Haninge efter att ha fått i sig amfetamin via en ölflaska. Flaskan hade lämnats in på en polisstation, där receptionisten ska ha behandlat dem som hittegods, ställt dem bakom receptionen och sedan slängt dem i en papperskorg. När en städare skulle gå i pension fick han ölflaskorna i present, och en tid senare dök flaskorna upp på den privata festen.

Nu döms en polis verksam i Nacka för tjänstefel. Tingsrätten menar att polisen borde ha lokaliserat flaskorna och sett till att de blev beslagtagna när han fick reda på att de existerade i samband med en förundersökning.

Förundersökningen som polisen ansvarade för ledde till att ett par, en man och en kvinna, dömdes för grovt narkotikabrott i fjol.

På parets adress i Nacka och på en annan adress i Haninge beslagtog polisen 1,8 liter amfetaminolja, vilket enligt domen motsvarar 35 kilo ”gatuanfetamin”. Oljan förvarades i liknande ölflaskor som kvinnan drack ur på festen.

Polisen hålls inte ansvarig för kvinnans död då det enligt tingsrätten var en ”lång, komplex och i allt väsentligt osannolik kedja av händelser”. Straffet blir 40 dagsböter om 400 kronor.

Receptionisten som tog emot flaskorna i receptionen frias.


 
Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x