Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 07:09, 26 maj 2021

• ”Fantastiskt roligt” • Vision om lokala kockar på nya skolan

När NVP för några veckor sedan skrev om matkonceptet Eat for change berättade de att samtal fördes med stiftelsen Viktor Rydbergs skolor för att få driva köket i den nya skolan VRS Fisksätra som stiftelsen startar till hösten, med personal rekryterad från närområdet. 
Nu är avtalen påskrivna, och Eat for change kan kalla sig skolmatskockar.
– Det är fantastiskt roligt och betyder mycket för vår framtid, säger Viktor Kallas, en av grundarna till Eat for change. 

Avtalet är tecknat på ett år men förhoppningen från båda parter är att det ska förlängas, säger Viktor Kallas. En chefskock söks till köket men i övrigt kommer man använda sig av personal som redan är knuten till Eat for change.
Kommer maten skilja sig från klassisk skolmat? 
– Ja, det kommer den. Vi har ju en budget att förhålla oss men så långt vi kan kommer vi följa vårt koncept där vi utgår från en vegansk bas för att sedan lägga till tillbehör i form av till exempel såser eller kött. 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x