Sport Publicerad 09:45, 22 februari 2021

• Lagkapten Daniela De Jong fortsätter två år

Skuru IK vann programenligt helgens seriematch mot Västerås Irsta med 34–26.

Men laget hade problem och låg under i paus. Samtidigt meddelade klubben att lagkaptenen Daniela De Jong fortsätter i klubben.

Med sina sex mål var Daniela De Jong en av spelarna som såg till att vända matchen mot Västerås Irsta hemma i Nacka bollhall. Gästerna ledde med 9–5 och till sist med 13–12 i paus innan Skuru anförda av de Jong vände och vann tämligen klart med 34­–26.

Lagkaptenen som varit skadad en del i början av säsongen är nu tillbaka som spelfördelare och hon ser fram emot ett SM-slutspel och ytterligare två år i Skuru:

– Det känns kul. Jag trivs väldigt bra i Skuru, både med tränaren och tjejerna. Skuru kan ge mig en miljö att utvecklas vidare och jag ser fram emot kommande säsong, säger 23-åriga Daniela i ett pressmeddelande.

– Vi är ett starkt lag med många riktigt bra spelare, och som hatar att förlora. Vi är redo att slåss om medaljerna och det är klart att jag tror på oss.

Skurus ledande spelare Ulrika Olsson gjorde mål på samtliga sina skott (fem spelmål, tre straffar) och skuggar Höörs Isabella Andersson i skytteligan med sina 115 mål. I målpassningsligan leder hon dock överlägset med 86, utvisningsligan också med 13.

Finska Ellen Voutilainen var riktigt bra och gjorde sex mål, däremot spelade Alexandra Bjärrenholt mindre än vanligt, och gjorde heller inga mål.

Det återstår tre matcher i grundserien och Skuru ligger fortfarande på samma poäng, men med lite sämre målskillnad, som H65 Höör, och två poäng före Sävehof. Men eftersom H65 Höör och Sävehof möts i en av de tre omgångarna som återstår har Skuru stora möjligheter att vinna serien – om man vinner sin egna avslutande matcher mot Kungälv, Boden och Kristianstad.


 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x