Kvinna hittad död — misstänkt mord

FOTO: JENNY FREJING
Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 16:53, 03 december 2020 Uppdaterad 22:32, 03 december 2020

• En misstänkt man gripen • Dörrknackning i Fisksätra

Klockan 15.20 på torsdagen inkom larm om att ett grovt brott inträffat i Fisksätra.

Polisen var till en början förtegen om detaljer.

– Vi är på plats med anledning av att vi misstänker att ett grovt brott skett på en adress i Fisksätra. Även sjukvården har varit på plats. I övrigt kommaterar jag inte ärendet av hänsyn till utredningen, sa Eva Nilsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till NVP under eftermiddagen.

Senare på kvällen gick polisen ut med uppgifter på sin hemsida om att ärendet gäller en avliden kvinna som påträffats i en lägenhet i Fisksätra.

Polisen skickades till platsen efter att ha fått uppgifter om att det kunde finnas en skadad eller avliden person där. När kvinnan sedan hittades död, spärrades lägenheten av för teknisk undersökning och en förundersökning om mord inleddes.

En misstänkt gärningsman greps av polisen på "annan plats i länet", skriver polisen på sin hemsida, och efter ett första förhör blev han även anhållen av åklagare. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Förutom att genomföra den tekniska undersökningen i lägenheten har polisen även hållit ett flertal förhör och knackat dörr i området.

Polisen uppger att anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Personal i Fisksätra kyrka skriver på Facebook att kyrkan med anledning av händelsen kommer att hålla öppet imorgon, fredag, klockan 10 till 12, för åtta personer åt gången, för den som vill tända ett ljus eller prata med någon.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x