Toppinsats av Skuru borta mot Sävehof

FOTO: ANDERS JOHNSON
Sport Publicerad 14:57, 16 november 2020

• Klar seger mot guldkonkurrent • ”Oerhörd prestation”

Skuru IK går inte att stoppa. Nionde raka segern kom borta mot topplaget Sävehof på söndagskvällen.

Skuru vann med 28–20 (15–10) efter tio nya mål av Ulrika Olsson.

– Det är en oerhörd prestation att vinna borta mot Sävehof, våra akademiker mot deras heltidsproffs, säger Skurus, obesegrade, tränare Magnus Oscarsson Söder.

 

Skuru åkte till Partille med endast elva spelare, sedan bland annat spelmotorn Daniela de Jong saknades på grund av skada. Men man höll inte nere på tempot utan spelade med ett 5–1-försvar där Alexandra Bjärrenholt jagade motståndare hela matchen i försvar, och ledde laget som spelmotor framåt.

– Alla gjorde sitt, vi åkte dit som ett lag och vann som ett lag. Men det är klart att Alexandras 60 minuter i båda riktningarna var viktiga även Ulrika Olsson tog stort ansvar framåt och bakåt, sa Magnus Oscarsson Söder.

Efter några ganska enkla segrar växlade Skuru upp med att krossa starka Lugi förra veckan, och nu besegra SM-favoriten Sävehof med klara 28–20 på bortaplan. Laget leder därmed serien obesegrat inför toppmatchen mot H65 Höör på onsdag, sista matchen på länge eftersom det vankas EM-uppehåll.

– Vi kör ändå in i kaklet, men sen blir det en veckas vila. Vi får se vad vi kan göra. Men visst har vårt försvarsspel och målvaktsspel blivit bättre på sistone. Nu släpper vi knappt i mer än 20 ml per match, och att klara av det borta mot heltidsproffsen i Sävehof är oerhört starkt, menar Magnus Oscarsson Söder.

Sävehof–Skuru 20–28 (10–15)

Mål Skuru: Ulrika Olsson 10, Elin Hansson 5, Alexandra Bjärrenholt 4, Vilma Matthijs-Holmberg 3, Ellen Voutilainen 3, Cornelia Dahlström 1, Wilma Schelin 1, Malin Berndal 1.

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x