Nacka Publicerad 11:23, 19 november 2020

• Samma svar som tidigare: "Det saknas markåtkomst!”

Under ordinarie fullmäktige, dagen efter budgetfullmäktige, fick kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, M, svara på en interpellation från Khashayar Farmanbar, S: ”Avser den politiska majoriteten att starta bygget av hissen i Finnboda inom detta år, nästa år eller denna mandatperiod?” Mats Gerdau hänvisade till den motion i frågan som behandlades av fullmäktige 27 januari i år: det finns inga förutsättningar att bygga en hiss från Finnboda varvsväg till Finnbodaberget eftersom den nödvändiga markåtkomsten saknas.
– Det gäller fortfarande. Jag uppfattar det som att det finns en positiv inställning hos alla inblandade att få till en hiss. För att kunna bygga den behövs först markåtkomst, därefter planmässigt stöd och sedan en hållbar finansiering. Men frågan stupar i dagsläget redan på markåtkomsten, svarade Mats Gerdau.

 

–   Jag ser inte att det stämmer. På den plats där det i dag är en trappa skulle både hiss och en evakueringstrappa rymmas. Det besked har också getts av markägaren och en hiss-leverantör, samma erfarna leverantör som bygger hissar åt SL. Så markåtkomst finns. Det är dags att sluta förhala och börja bygga hissen, säger Khashayar Farmanbar om Mats Gerdaus interpellationssvar.

 


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x